Fort Europa

MATZER theaterproducties

Muziektheater, Toneel

Messcherp stemmenballet over De Nieuwe Mens

Bestel kaarten

Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. We hebben jammerlijk gefaald. Kibbelend valt het continent uiteen. Het bouwt een muur om zich heen, om gelukszoekers en vluchtelingen buiten te houden. Maar De Oude Mens heeft afgedaan, lang leve De Nieuwe Mens.

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, lang voor de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Het is een stuk over migratie, maar dan in omgekeerde zin. Bij Lanoye hebben de Europeanen er zelf zo'n zooitje van gemaakt dat zij hun continent willen of moeten ontvluchten.

Regisseur Michiel De Regt maakt er messcherp muziektheater van, waarin acht jonge acteurs met hilarische dialogen en pakkende muziek discussiërend en argumenterend afscheid nemen van Europa.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 23,00
  • 1e rang - CJP € 21,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Michiel de Regt
Spel: Sarah Janneh, Marit Hooijschuur, Korneel Defrancq, Marlies Bosmans, Lotte Pierik, Nikki Kuis, Tijn Panis en Levi Middendorp
Overig: Tom Lanoye (tekst) en Wilko Sterke en Bart Sietsema (arrangementen/muzikale leiding)
Website: