Fabel

Orkater

Toneel

Fabelachtig muzikaal epos

Geannuleerd

Helaas is deze voorstelling geannuleerd of wordt verplaatst i.v.m. de nieuwe overheidsmaatregel betreffende het Coronavirus. Bekijk hier het nieuwsbericht voor de meest actuele informatie. 

Fabel
is een even kleurrijk als muzikaal epos, waarin de gruwel en romantiek van de dierenfabel tot leven komen. Waarin de vos en de kraai vechten om de kaas terwijl de leeuw op zijn troon zit. Waarin de krekel musiceert, de mier hem terechtwijst en de olifant hen beiden vertrapt.

Hazenhart of leeuwenmoed. Sluw als een vos, dom als een ezel. Mieren, hamsteren, hondstrouw. De dierenwereld is als een spiegel van de menselijke maatschappij. Wanneer de mens de dieren ook nog begiftigt met spraak, ontstaat de dierenfabel: een verzonnen verhaal dat waarheid uitbeeldt. Orkater cirkelt in deze muzikale, beeldende voorstelling - gemaakt door een grote groep Orkaters, zoals de mannen van Lars Doberman en alle muzikanten van K.O. Brass! - om de fabel als een havik om zijn prooi. Want hoe vaker de fabel herhaald wordt, hoe meer waarheid hij lijkt te bevatten. 

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 27,00
  • 1e rang - CJP € 25,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Suze Milius (winnaar Erik Vos Prijs 2018)
Spel: Een grote groep Orkatermakers: de mannen van Lars Doberman (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van De Vijver, Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven), Dionne Verwey en Erik van der Horst
Overig: K.O. Brass! (Muziek)
Website: