Eric Vloeimans

Oliver's Cinema

Muziek/Concert

Schitterende improvisaties voorbij de grenzen van de jazz

Bestel kaarten

Zet de letters van de naam van Nederlands beroemdste trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver's Cinema, de naam van zijn trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann.

Vloeimans vindt de term 'jazz' voor zijn muziek te beperkend. Dus richt hij zich met zijn band Gatecrash op hypnotiserende jazzfunk en speelt hij met dit akoestische trio film- én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van de drie muzikanten, klassiek en jazz, vloeien prachtig samen in schitterende improvisaties tot ver buiten het vocabulaire van de jazz. En live is het helemaal 'een overweldigende belevenis' (Jazzenzo).

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum, alsmede op het Koningsconcert, en over de gehele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek, kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten. 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 20,00
  • 1e rang - CJP € 18,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Spel: Eric Vloeimans (trompet), Tuur Florizoone (accordeon) en Jörg Brinkmann (cello)
Website: