Eindspel (Samuel Beckett)

Theater Rotterdam met Hans Croiset, René van ’t Hof e.a.

Toneel

Lichtvoetige tragedie van een van de grootste toneelschrijvers

Bestel kaarten

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen; dat kon Samuel Beckett als geen ander. Eindspel speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen is vergaan.

De blinde en verlamde Hamm is afhankelijk van zijn kreupele bediende. Zijn bejaarde ouders leven in een vuilnisbak. De tijd verstrijkt, de dood is in zicht. Hoe ga je om met eindigheid? Beckett gaat het met veel absurditeit te lijf. Met droge terzijdes en taalspelletjes maakt hij van Eindspel  een lichtvoetige tragedie.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Tijdens deze inleiding vertelt regieassistent Gilles Groot of vaste inleider Marieke Dijkwel u meer over Eindspel, over de voorliefde van Erik Whien voor het werk van Samuel Beckett en het repetitieproces in aanloop naar de voorstelling.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 30,00
  • 1e rang - CJP € 28,00
  • 2e rang - Normaal € 29,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Erik Whien
Spel: Hans Croiset, René van het Hof, Cas Enklaar en Elsje de Wijn
Overig: Jacoba van Velde (vertaling), Rob Klinkenberg (dramaturgie)
Website: