Een Heilige Avond

Stichting Tweeheid (Peter Bolhuis & Yvonne van den Hurk)

Toneel

IJzersterk stuk over de belangen van de staat versus recht op privacy

Bestel kaarten

Het is kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

'Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien', schreef de Frankfurter Allgemeine Zeitung over dit nieuwe toneelstuk van de Duitse bestsellerauteur, essayist en filosoof Daniel Kehlmann. In Een Heilige Avond zet hij de belangen van de staat tegenover het recht op privacy van het individu.

Nagesprek regisseur Ursul de Geer met burgemeester Poppens
Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Poppens zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma 'veiligheid versus privacy' zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen.

Bekijk hier een interview met regisseur Ursul de Geer en acteur Peter Bolhuis in radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken.

Drukte op de afrit en in de parkeergarages
In verband met de feestdagen én de Wintervillage op het Stadsplein (van 7 dec t/m 5 jan) kan het drukker zijn dan u gewend bent op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages. Houdt u rekening met eventuele drukte zodat u op tijd bent voor de voorstelling? Na aanvang verlenen wij helaas geen toegang meer. Lees hier de routebeschrijving en informatie over de parkeergarages rond de schouwburg.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 22,00
 • 1e rang - CJP € 20,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Ursul de Geer
Spel: Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
Overig: Daniël Kehlmann (tekst)
Website:

Recensies

 • Theaterkrant

  'Een beklemmende voorstelling, gebaseerd op een puntgave, actuele tekst.',  'Spannende machtsstrijd.'

 • I love theater ★★★★

  'De voorstelling is actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn' en 'Verwondering op het  puntje van je stoel.'

Recensies

sluiten
 • Theaterkrant

  'Een beklemmende voorstelling, gebaseerd op een puntgave, actuele tekst.', 
  'Spannende machtsstrijd.'

 • I love theater ★★★★

  'De voorstelling is actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn' en 'Verwondering op het  puntje van je stoel.'