De vrouw die de honden eten gaf

Het Zuidelijk Toneel

Toneel

Naar Hemmerechts’ roman over de meest gehate vrouw van België

Bestel kaarten

In de zomer van 2012 werd België opgeschrikt door het nieuws dat Michèle Martin vervroegd zou vrijkomen na zestien jaar in de cel. In de pers werd zij de meest gehate vrouw van het land genoemd, de vrouw die twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Haar daden - of gebrek aan daadkracht - leken onvergeeflijker dan die van haar echtgenoot:  moordenaar en verkrachter Marc Dutroux.

De roman De vrouw die de honden eten gaf zette België in 2014 weer op stelten. Om het onbegrijpelijke te doorgronden probeerde schrijfster Kristien Hemmerechts zich in Martin te verplaatsen. Ze stelde haar niet voor als een monster, maar als een heel gewone vrouw. Een angstige, egoïstische, labiele vrouw, maar ook een toegewijde moeder en dochter. Theo d'or- en Gouden Kalf-winnares Marie Louise Stheins was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts. In Julie Van den Berghe vindt ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. Indringend theater, dat staat vast. 

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 22,00
  • 1e rang - CJP € 20,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Julie Van den Berghe
Spel: Marie-Louise Stheins e.a.
Overig: Marie-Louise Stheins en Julie Van den Berghe (tekstbewerking)
Website: