De tolk van Java (Alfred Birney)

Benja Bruining, Marie Louise Stheins e.a.

Toneel

Ontroerend verhaal over de trauma’s van ons koloniale verleden

Bestel kaarten

De tolk van Java is het autobiografische verhaal van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney over vaders en zonen en laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma's die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Alan's gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

Na schitterende vertolkingen van Max Havelaar, Heren van de Thee  en De Stille Kracht  sluit producent Hummelinck Stuurman haar vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met De tolk van Java

Bestel ook het Indonesische buffet
Maak uw theateravond compleet en boek voorafgaand aan de voorstelling een Indonesisch buffet. Het buffet bestaat uit: • Rendang coconut beef • Malse kipsaté met satésaus • Groente Tjap Tjoy met visballetjes • Gebakken rijst met ei en groenten(vega) • Salade, kroepoek, sambal en atjar.

Aanvang buffet: 18.00 uur. Prijs € 27,50 p.p.
Reserveer uw plaats(en) voor het buffet gelijk met uw entreekaart voor de voorstelling.  

Heeft u al kaarten voor de voorstelling en wilt u alsnog het Indonesisch buffet bestellen Klik dan hier. 

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Actrice Denise Aznam gaat tijdens deze inleiding kort in op ons Indisch verleden, vertelt over de schrijver Alfred Birney en behandelt het maakproces van de voorstelling.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 32,00
  • 1e rang - CJP € 30,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituyley, Denise Aznam e.a.
Overig: Ignace Cornelissen (bewerking)
Website: