Callas, Onassis, Kennedy - Een muzikale vete

Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte

Muziektheater

Wereldberoemde iconen onder de loep

Bestel kaarten

Na 'In bed met Dietrich en Piaf' nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw wereldberoemde iconen onder de loep. Dit keer staat de driehoeksverhouding tussen operadiva Maria Callas, scheepsmagnaat Aristoteles Onassis en ex-first lady Jackie Kennedy centraal.

Maria en Jackie streden om de liefde van dezelfde man. Beide vrouwen hebben elkaar intens gehaat, maar zijn ontmoetingen en confrontaties tijdens hun leven altijd uit de weg gegaan. Wat als daar ineens verandering in wordt gebracht?
Zet deze drie personages samen op het overbekende jacht van Onassis, de plek waar de romances zijn begonnen, en er ontstaat een muzikale vete over wraak en passie. Met parallellen naar de hedendaagse onlineblaming and shamingen pararellen naar de oude Griekse mythologie. Speelde Maria niet met grote regelmaat de rol van de wraakgodin Medea? Verfilmde Pier Paolo Pasolini dit verhaal niet ooit met haar in de hoofdrol?

Genoeg ingrediënten voor een muzikale fantasie over iconen, waarin feit en fictie, heden en verleden verrassend door elkaar heen lopen. Een voorstelling waarbij je anders naar buiten gaat dan dat je binnen bent gekomen. Omdat je iets hebt meegemaakt…  

 

In de pers
Lees hier het interview met actrice Frédérique Sluyterman en hier een interview met regisseur en schrijver van het stuk Daniël Cohen en actrice Irene Kuiper.

Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper waren te gast bij Tijd voor Max, waar zij onder andere vertellen wat mensen kunnen verwachten van Callas, Onassis, Kennedy en benoemen hoe feit en fictie verrassend door elkaar heen lopen tijdens deze voorstelling. Bekijk hier de uitzendig.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 25,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Daniël Cohen (regie en script)
Spel: Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte
Website:

Recensies

Recensies

sluiten
  • Theaterkrant

    'Enerverende ontmoeting tussen Maria Callas en Jacqueline Kennedy (...) Regisseur en tekstschrijver Daniël Cohen weet op vaardige wijze muziek, liefdesverhalen en intrigerende hoofdpersonages bij elkaar te voegen, op de grens van fictie. Eerder waren hij en de cast verantwoordelijk voor het aanstekelijke  In bed met Dietrich en Piaf. (...) Tot slot is Frédérique Sluyterman van Loo een geweldige Callas. Zo zal ze geweest zijn: eenzaam en superieur tegelijkertijd, diep verdrietig. Haar wraak is zelfs zoet.' 

  • 'Frédérique Sluyterman van Loo, die Maria Callas vertolkt, dwingt bewondering af

    Musical Vibes

    'Frédérique Sluyterman van Loo, die Maria Callas vertolkt, dwingt bewondering af. Haar elegantie, zowel wat betreft haar houding als haar stem. (...) Het decor is heel stijlvol en sober, met een houten platform waarop een vleugelpiano staat en met een verhoging, waardoor de acteurs op verschillende niveaus kunnen spelen. De piano wordt bespeeld door Ger Otte, die Onassis speelt en er is tevens een cellist, Marieke van der Heyden, die de voorstelling op een prachtige manier ondersteunt met haar instrument. Haar muziek sluit wonderlijk bij alles aan en haar vibrato betovert ieders oor. Ook het licht zorgt voor de juiste sfeer bij elke scène, wel is er een witte spot links die het licht op een bepaald moment in akte twee het zicht belemmerd.'