broeder Dieleman

Theatertour

Muziek/Concert

Een schat aan verhalen

Bestel kaarten

De Zeeuwse zanger en dichter broeder Dieleman gaat in zijn liedjes op zoek naar een bijzondere connectie met zijn omgeving. Hij brengt verhalen uit zijn eigen streek, Zeeuws Vlaanderen, maar hoe langer je kijkt, hoe verder de verhalen reiken.

Oeroude sages over dwarse weduwen, zwermen vogels, de mist die optrekt, of door het land kabbelende kreken meanderen door Dieleman's nummers. Moeiteloos trekt hij je mee in zijn mystieke wereld en voor je het weet zing je erover mee, in Zeeuws Vlaams dialect. Dieleman treedt op gewapend met zijn prachtige stem, een in Zeeland hand gebouwde banjo en een schat aan verhalen.

Over broeder Dieleman
In 2012 debuteerde broeder Dieleman met het alom geprezen Alles Is IJdelheid, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels toerde hij zowel Nederland als België door van kapel tot huiskamer en van festival tot poptempel. broeder Dieleman's oeuvre bestaat inmiddels uit vier albums, een EP, meerdere soundtracks en diverse internationale samenwerkingsprojecten. Zijn laatste solo werk Komma vormt een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten.

De pers over het werk van broeder Dieleman: 'Prachtig, impressionistisch kunstwerk.' (de Volkskrant *****), 'IJzersterk.' (Music Maker *****) en 'Onthaasting.' (Nederlands Dagblad *****)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 18,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Recensies

 • De Telegraaf ★★★★★

  'prachtig, impressionistisch kunstwerk.'

 • Music Maker★★★★★

  'Ijzersterk.'

 • Nederlands Dagblad ★★★★★

  'Onthaasting.'

Recensies

sluiten
 • De Telegraaf ★★★★★

  'prachtig, impressionistisch kunstwerk.'

 • Music Maker★★★★★

  'Ijzersterk.'

 • Nederlands Dagblad ★★★★★

  'Onthaasting.'