Tosca (Puccini) - Concertante uitvoering

Nederlandse Reisopera

Opera/Operette

Hartverscheurend verhaal en adembenemende, dramatische muziek

Bestel kaarten

In Tosca van Giacomo Puccini buitelen liefde, lust en politieke intriges over elkaar heen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. De pers trok na de eerste opvoering in 1900 fel van leer tegen de in hun ogen onzedelijke vertoning, maar dat wakkerde het vuur bij velen juist aan om deze 'choquerende' opera met eigen ogen te gaan bekijken.

Als haar geliefde Mario Cavaradossi gevangengenomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria haar lot manmoedig in eigen handen, met een dramatische afloop. Niemand komt ongeschonden uit de strijd in dit gevaarlijk spel van macht en liefde.

Het beklemmende plot en Puccini's hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca
tot een van de meest geliefde opera's ooit. De meest bekende aria is Floria's hartenkreet Vissi d'arte, vissi d'amore (Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde), vooral bekend geworden in de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.

Italiaans gezongen, met Nederlandse boventitels.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 47,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Harry Fehr
Spel: Kari Postma, Noah Stewart, Phillip Rhodes, Oleksandr Pushniak, Roman Ialcic, Michael J Scott, Michael Heine, Alexander de Jong, Bernadeta Astari en het Orkest van het Oosten en koor Consensus Vocalis
Overig: David Parry (dirigent), Andrew Wise (koorleiding)
Website: