Spijkers

Spijkers II

Muziek/Concert

Bestel kaarten

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers, één van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe?! Het tweede muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II. Speciaal voor u.

Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

Maak kans op de cd van Spijkers!
Wilt u kans maken op een cd van Spijkers? Bestel dan nu uw entreebewijs. Wij verloten een cd onder de mensen die uiterlijk zondag 25 november een ticket besteld hebben. Maandag 26 november nemen wij contact op met de winnaar. De cd kunt u bij de kassa ophalen op de dag van de voorstelling.

Poelifinario
Joost Spijkers heeft met Spijkers II de Poelifinario in de categorie kleinkunst gewonnen. Dit jaar is de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en hij wint daarmee automatisch de prijs. 

In het Noord Hollands Dagblad gaf Joost Spijkers  een leuk interview over het winnen van deze prestigieuze prijs.

De jury over Spijkers II: 'Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend 'verteld' en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma's uit.'

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassene € 23,00
 • 1e rang - CJP € 21,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Titus Tiel Groenestege
Spel: Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic en Andreas Suntrop
Overig: Peer Wittenbols, Joost Spijkers (tekst), Arend Niks, Joost Spijkers (muziek), Iva Lesic (Choreografie)
Website:

Recensies

 • Theaterkrant ★★★★★

  'Alle nummers (...) met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen.'

 • de Volkskrant ★★★★

  'Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling uniek.'

 • Trouw ★★★★

  'Prachtige liedjes' (...) 'Geweldige band'

Recensies

sluiten
 • Theaterkrant ★★★★★

  'Alle nummers (...) met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen.'

 • de Volkskrant ★★★★

  'Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling uniek.'

 • Trouw ★★★★

  'Prachtige liedjes' (...) 'Geweldige band'