Scapino Ballet Rotterdam

TWOOLS

Dans/Ballet

Opwindende high-speed dansstukken van topchoreografen en nieuw talent in opwindende high-speed achtbaan

Bestel kaarten

TWOOLS is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl in de andere. Bij TWOOLS gaat het om originaliteit, veelzijdigheid en virtuositeit. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.

De 6 werelden van TWOOLS
De wereld slaat op hol in It's gonna rain van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag. Shin a Lam van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal van een waargebeurd drama in de sportwereld. In het mooi gestileerde While the leaves are blowing van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over? In Norai van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp. Het universum van The Swimmer van Ed Wubbe is een en al liefde. Als in een sciencefictionfilm creëert Joeri Alexander Dubbe in Ladder 84 een fantasiewereld.

Extra toevoeging aan het programma: Vesoul (uit Le Chat Noir):
In 2012 verrast Ed Wubbe het publiek en zichzelf met Le Chat Noir, waarmee hij zijn grenzen verlegt in theatrale richting. Het concept van deze voorstelling reikt hem nieuwe dingen aan die hij tot dan toe, zoals hij zelf zegt, nog nooit gedaan heeft. Behalve in het theatrale karakter vindt hij die uitdaging vooral in de Franse muziek. Wubbe: 'Ik zou nooit zo snel een chanson van Piaf of Brel gebruiken. Maar in dit concept kan het. Er zit iets grotesks in die muziek. Grote emoties en dicht bij het leven.' Eén van de hoogtepunten uit Le Chat Noir is de solo Vesoul op het gelijknamige lied van Jacques Brel. De solo wordt gedanst door Lorenzo Cimarelli.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding maakt u kennis met de vijf choreografen van TWOOLS: Ryan Djojokarso, Maciej Kuzminski, Miquel G. Font, Marcos Morau en artistiek directeur Ed Wubbe. Wat is hun achtergrond en wat zijn hun beweegredenen om te choreograferen? Ieders specifieke bewegingstaal, inspiraties en manier van choreograferen wordt tijdens de inleiding onder de loep genomen. De Salon wordt verzorgd door Annemarie Labinjo.
De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassene € 28,00
 • 1e rang - CJP € 26,00
 • 2e rang - Volwassene € 27,00
 • 2e rang - CJP € 25,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Ed Wubbe
Website:
Duur: Circa 75 minuten geen pauze

Recensies

 • Telegraaf

  'Wervelend visitekaartje.'

 • NRC

  'Achtbaan van Scapino is kleurrijke staalkaart van hedendaags ballet.'

Recensies

sluiten
 • Telegraaf

  'Wervelend visitekaartje.'

 • NRC

  'Achtbaan van Scapino is kleurrijke staalkaart van hedendaags ballet.'