Nederlands Dans Theater 2

Significant Moments

Dans/Ballet

Jonge dansers en opmerkelijke choreografen

Bestel kaarten

Het tweede gezelschap van Nederlands Dans Theater bestaat in 2018 veertig jaar. Ooit opgericht als springplank voor NDT 1, ontwikkelde de groep zich door de jaren heen tot een volledig onafhankelijk gezelschap. Maar de focus op de ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge talenten is onveranderd.

Significant Moments stelt ze in ieder geval stevig op de proef. NDT onthaalt een oude vriend van de groep, Alexander Ekman, die met de dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken vol humor. Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT, maakt eveneens een gloednieuw werk. De jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Om de triptiek te voltooien, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003) werd oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1 en bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse. Trouw over Signing Off (2003): 'Kippenvel veroorzakende duetten en briljant getimede mannentrio's.'

Pauzes en eindtijd
De voorstelling bevat twee pauzes van 20 minuten, de voorstelling duurt tot ca. 21.45 uur.

De internationale pers over NDT 2:
'Deze junioren hebben al hun eigen, specifieke stijl, vol energie, buitengewone flexibiliteit en uitzonderlijke passie. De groep laat een diepe indruk achter met hun kracht, overtuiging en talent,' Le Quotidien over NDT 2.

'NDT 2 is een uitgesproken fenomeen, en fenomenaal,' The Independent over NDT 2. 

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Saskia Bosman, werkzaam bij de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van het Nederlands Dans Theater. Zij zal iets vertellen over de stukken die het publiek die avond gaat zien, achtergronden van het programma en er zal een danser aansluiten voor een Q&A. De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Vraag hier gratis de nieuwe seizoenskalender van het Nederlands Dans Theater aan.

Drukte onderweg
In november en december kan het in verband met winkelend publiek voor de feestdagen en de Wintervillage op het Stadsplein drukker zijn dan u gewend bent op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages. Houdt u hier rekening mee zodat u op tijd bent voor de voorstelling? Na aanvang verlenen wij helaas geen toegang meer.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 30,00
  • 1e rang - CJP € 28,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Website:
Duur: Circa 105 minuten incl. pauze

Recensies

Recensies

sluiten
  • Fantastische dansers in speelse choreografieën

    Theaterkrant

    'Vandaag de dag is NDT2 een gezelschap dat - en dat is ongetwijfeld te danken aan Tibbs - nauwelijks onderdoet voor het hoofdgezelschap. Niet alleen maken de dansers - allen tussen 18 en 23 jaar oud - kennis met repertoire, ook het risico dat er met NDT2 genomen wordt door nieuwe namen uit te nodigen, maakt de groep net zo spannend als sprankelend. (...) Significant Moments is vooral de moeite waard door fantastische dansers als Fay van Baar, Toon Lobach, Adam Russell-Jones en Donnie Duncan Jr.'