Judas

Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

Toneel

Een aangrijpend verhaal over de angst en moed om door te gaan

Bestel kaarten

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is? Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

Bestseller
In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Het verhaal
De psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Eerder werkten zij beiden aan onder meer De Prooi en Tirza. 

Bekijk hier alvast een item in Shownieuws over Judas (vanaf 16.25 min) en hier een leuk vlogverslag over de première.

De Holleeders dichtbij
Judas is een avondvullende belevenis waarin u de Holleeders van dichtbij kunt volgen. Voorafgaand aan de voorstelling krijgt u unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas  ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens wordt uw geheugen opgefrist. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen. Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over uw beleving na te praten.   

Drukte onderweg
In december kan het in verband met winkelend publiek voor de feestdagen en de Wintervillage op het Stadsplein drukker zijn dan u gewend bent op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages. Houdt u hier rekening mee zodat u op tijd bent voor de voorstelling? Na aanvang verlenen wij helaas geen toegang meer.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

 • 1e rang - Volwassene € 36,00
 • 2e rang - Volwassene € 35,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Johan Doesburg
Spel: Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven
Overig: Sophie Kassies (script)
Website:

Recensies

 • Trouw ★★★★

  'Vanaf de eerste seconde onderga je de angst en beklemming die de familie voelt als 'hij' vrijkomt uit de gevangenis en de vrouwen begint te terroriseren.'

 • Theaterkrant ★★★★

  'een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast'

 • AD ★★★★

  'bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen'

 • Theaterparadijs ★★★★

  'Judas is een aangrijpende, emotionele en vooral zeer geloofwaardige voorstelling.'

Recensies

sluiten
 • Trouw ★★★★

  'Vanaf de eerste seconde onderga je de angst en beklemming die de familie voelt als 'hij' vrijkomt uit de gevangenis en de vrouwen begint te terroriseren.'

 • Theaterkrant ★★★★

  'een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast'

 • AD ★★★★

  'bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen'

 • Theaterparadijs ★★★★

  'Judas is een aangrijpende, emotionele en vooral zeer geloofwaardige voorstelling.'