Je kunt op me rekenen

Lieneke le Roux, Margo Dames en Wivineke van Groningen

Toneel

Een komedie op leven en dood

Bestel kaarten

De zussen Gwen en Til zijn duidelijk getekend door een jeugd met een vroeg gestorven moeder en een vaak afwezige vader. Hoewel de dames zich zonder elkaar prima staande weten te houden, hebben ze in elkaars nabijheid de neiging spontaan te verwilderen en treedt de machinerie in werking van het elkaar verbaal met de grond gelijk willen maken.
Smullen voor ons dus. Zeker nu er zich, op de dag van hun vaders crematie, ook nog eens een onbekende derde zus aandient. Nadat deze Ireen hen confronteert met een emotionele videoboodschap van hun vader, rolt het ene na het andere lijk uit de kast.
Wat volgt is een hilarisch spel over zusterliefde, principes, hebzucht, schone schijn, goede bedoelingen, schade, schande en een beetje wijsheid. En dan moet de plechtigheid nog beginnen.

In tegenstelling tot wat er in de brochure vermeld staat is het script geschreven door tekstschrijver Theo Nijland i.p.v. schrijver Thomas Verbogt.
 
Lees hier een interview met schrijver Theo Nijland en actrice Wivineke van Groningen.

Wivineke van Groningen, Lieneke Le Roux, Margo Dames waren te gast in het radioprogramma Moet je horen!

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door actrice Lieneke Le Roux. Zij zal iets vertellen het ontstaan van de voorstelling en het repetitieproces. Ook vertelt ze meer over het aandeel van schrijver Theo Nijland, regisseur Mette Bouhuijs, van haarzelf en van de andere twee actrices Wivineke van Groningen en Margo Dames. De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Wegwerkzaamheden Stadshart Amstelveen - Vertrekt u op tijd van huis?
Er wordt volop aan de weg gewerkt in en rondom het Stadshart van Amstelveen. Check hier de website van de gemeente voor de actuele wegwerkzaamheden.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 26,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Mette Bouhuijs
Spel: Lieneke le Roux, Margo Dames en Wivineke van Groningen m.m.v. Gijs Scholten van Aschat
Overig: Theo Nijland (tekst)
Duur: Circa 85 minuten geen pauze

Recensies

  • Theaterkrant

    'De kracht van Je kunt op me rekenen is de geestige tekst van Nijland, die de zussen elkaars zinnen laat afmaken en hun vrolijke lompigheden in de mond legt...een vrolijke avond toneel.'

Recensies

sluiten
  • Theaterkrant

    'De kracht van Je kunt op me rekenen is de geestige tekst van Nijland, die de zussen elkaars zinnen laat afmaken en hun vrolijke lompigheden in de mond legt...een vrolijke avond toneel.'