Introdans

Moderne meisjes

Dans/Ballet

Drie eigenzinnige choreografes van verschillende generaties

Bestel kaarten

In 2013 boekte Introdans een wereldhit met Moderne meisjes dat werk van drie 'grand old ladies' van de Amerikaanse moderne dans bevatte. In het vervolg op deze succesvoorstelling komen opnieuw drie eigenzinnige choreografes samen, zij het dit keer van verschillende generaties.

De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan alle drie garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Veldman liet zich voor haar intieme, persoonlijke creatie The 3 Dancers  inspireren door het gelijknamige schilderij van Pablo Picasso, Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie Frozen Echo trekt als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs ten slotte zorgt voor de klap op de vuurpijl met Petricor, een wereldpremière op nieuwe muziek van de componist van de Franse filmhit Intouchables, Ludovico Einaudi. Speciaal voor Introdans schreef hij een nieuw arrangement voor piano en strijkers.

Lees hier een leuk artikel over choreografe Lucinda Childs en Moderne Meisjes uit de Gelderlander en hier een recensie en beschrijving van de dansen van het Dans Magazine. Bekijk hier een aflevering van OverUIT de Kunst waarin ze praten met artistiek directeur Roel Voorintholt en danseres Nienke Wind van Introdans.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Drukte onderweg
In december kan het in verband met winkelend publiek voor de feestdagen en de Wintervillage op het Stadsplein drukker zijn dan u gewend bent op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages. Houdt u hier rekening mee zodat u op tijd bent voor de voorstelling? Na aanvang verlenen wij helaas geen toegang meer.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassene € 28,00
 • 1e rang - CJP € 26,00
 • 2e rang - Volwassene € 27,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Website:
Duur: Circa 115 minuten incl. pauze

Recensies

 • Volkskrant ★★★★

  'Introdans danst beeldende kunst; Allesbehalve flauwe dans.'

 • Theaterparadijs ★★★★★

  'Het is een bijzonder stuk waarin alles tot een groot geheel samen komt (...) en het is een lust voor het oog.'

 • Theaterkrant ★★★

  'Introdans combineert modernisme met balletdans. (…) Moderne meisjes biedt een zeer verzorgde dansavond met een live spelend Gelders Orkest onder leiding van Per-Otto Johansson. De hemelbestormende... Lees verder

Recensies

sluiten
 • Volkskrant ★★★★

  'Introdans danst beeldende kunst; Allesbehalve flauwe dans.'

 • Theaterparadijs ★★★★★

  'Het is een bijzonder stuk waarin alles tot een groot geheel samen komt (...) en het is een lust voor het oog.'

 • Theaterkrant ★★★

  'Introdans combineert modernisme met balletdans. (…) Moderne meisjes biedt een zeer verzorgde dansavond met een live spelend Gelders Orkest onder leiding van Per-Otto Johansson. De hemelbestormende modernistische kunststromingen inspireren beeld en muziek, maar de dans blijft stevig geworteld in de ballettraditie.'