IN VREDE

BERG&BOS met Paul R. Kooij, Annet Malherbe e.a.

Toneel

Mozaïekvoorstelling over de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten

Bestel kaarten

74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst BERG&BOS - het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van de Bos - met In Vrede hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn impact heeft op onze samenleving.

Voor deze productie werkt het gezelschap samen schrijver/vertaler Nabil Nabo. Hij is gevlucht uit Syrië en via stichting On File in contact gekomen met Berg&Bos. Zijn verhaal over de oorlog in Syrië is door de verhalen over de Tweede Wereldoorlog heen gevlochten. Zijn verhaal representeert de recente oorlogen en nieuwe Nederlanders die wij de afgelopen jaren hebben verwelkomt.

Om deze nieuwe Nederlanders te kunnen bereiken heeft de voorstelling Arabisch boventiteling.

In een mozaïekvertelling worstelen vijf personages, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Een oudere man ontdekt op late leeftijd zijn door zijn pleegmoeder verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid weet dit, en gaat een leven lang gebukt onder dat geheim. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld uit van haar allang overleden 'foute' moeder. Een jongeman die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, raakt in paniek van de beladen geschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil. Die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

In Vrede  is een voorstelling over het leven in tijden van vrede. Over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling zal schrijver Rik van den Bos meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het stuk en waarom en hoe ze het gemaakt hebben. De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 21,50
  • 1e rang - CJP € 19,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Eva Line de Boer
Spel: Yara Alink, Maurits van den Berg, Wendell Jaspers, Paul R. Kooij, Annet Malherbe en Armand Rosbak
Overig: Jan en Keez Groenteman (muziek), Rik van den Bos (tekst)
Website:
Duur: Circa 85 minuten geen pauze