I Compani

I Compani à Paris & Felliniamo

Muziek/Concert

'Fotofilmconcert' gebaseerd op Parijse fotografie & ode aan Fellini

Bestel kaarten

I Compani à Paris
Jazz en filmmuziekensemble I Compani viert haar 33e verjaardag met een 'Fotofilmconcert' gebaseerd op Parijse fotografie van vroeger tot nu. Werk van bekende fotografen uit buiten en binnenland komt voorbij maar we zien Parijs door de ogen van toeristen en van bandleider Bo van de Graaf. Veel van die foto's zijn kleine verhaaltjes en de muziek levert daarbij het commentaar.  

Felliniamo
Daarnaast zal I Compani een ode brengen aan Federico Fellini, een van de belangrijkste Italiaanse regisseurs, die op 31 oktober 2018 25 jaar geleden overleed. De band tussen I Compani en Fellini gaat terug tot 1984 toen Bo van de Graaf met 6 Nijmeegse jazzmuzikanten een aantal malen optrad in het toen pas geopende Nijmeegse Cinemariënburg. Live spelen bij filmscènes was voor Bo van de Graaf een droom die uitkwam en die hij verder ontwikkelde in de loop van de nu ruim 33 jaar. Nu wordt Fellini herdacht met filmscènes, foto's, tekeningen, teksten  en natuurlijk nieuwe bewerkingen van de muziek van Nino Rota. Ook enkele eigen composities komen uiteraard op de lessenaar. 

I Compani
Op allerlei manieren experimenteert I Compani met combinaties van muziek, beeld, theater, poézie en dans. De muziek van I Compani is een versmelting van Jazz, filmmuziek, Balkan, circusmuziek en, tsja, welke stijl is door deze groep in 33 jaar nog niet aangepakt?   

De huidige bezetting van I Compani bestaat uit 6 topmusici en een Veejay, bevlogen improvisatoren die een energieke set spelen. Musici: Rob Verdurmen (drums), Arjen Gorter (bas) - deze twee vormen 35 jaar lang de stevige basis van het Willem Breuker kollektief -, Leo Bouwmeester (piano), Gert Wantenaar (bandoneon/accordeon), Friedmar Hitzer (viool) en Bo van de Graaf (saxofoons). Martijn Grootendorst verzorgt het beeld.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal 
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling (exclusief € 1 transactiekosten per voorstelling). 

Klik hier voor meer info over de serie. Klik hier om uw voorstellingen uit de serie Op avontuur in de Kleine Zaal te bestellen. U kunt uitsluitend van het serievoordeel profiteren als u via deze link bestelt. 

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 19,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Spel: Rob Verdurmen (drums), Arjen Gorter (bas), Leo Bouwmeester (piano), Gert Wantenaar (bandoneon/accordeon), Friedmar Hitzer (viool) en Bo van de Graaf (saxofoons)
Overig: Martijn Grootendorst (beeld)
Website: