How to build a universe

Theater Rotterdam

Toneel

Davy Pieters ontleedt het toeval in een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling

Bestel kaarten

Welke rol speelt toeval in een wereld waarin we met technologie elke toevalligheid willen uitsluiten? We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld waarin we het leven kunnen controleren en manipuleren. Denk aan beveiligingscamera's die ons dag en nacht monitoren of aan Facebook dat aan de hand van algoritmes jouw nieuws selecteert. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over. Maar veel grote inzichten die ons wereldbeeld voorgoed hebben veranderd, begonnen per toeval. Je zoekt naar iets en doet onverwachts een grote ontdekking.

Regisseur Davy Pieters ontleedt in How to build a universe het toeval en tornt daarbij aan de wetten van het theater én aan de wetmatigheden van de wereld, met een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling als resultaat.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal 
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling (exclusief € 1 transactiekosten per voorstelling). 

Klik hier voor meer info over de serie. Klik hier om uw voorstellingen uit de serie Op avontuur in de Kleine Zaal te bestellen. U kunt uitsluitend van het serievoordeel profiteren als u via deze link bestelt. 

Shared Dining
Voorafgaand aan deze voorstelling organiseren wij, in samenwerking met de Amstelveense cateraar Kragtwijk Catering, een Shared Dining (€ 27,50 per persoon). Lees  hier meer.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 21,00
  • 1e rang - CJP € 19,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Davy Pieters
Spel: Judith Hazeleger, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman en Syoma Ekhart
Overig: Jimi Zoet (muziek), Lisa Verbelen (compositie zang) en Béni Csillag (coach zang)
Website: