How to build a universe

Theater Rotterdam

Toneel

Davy Pieters ontleedt het toeval in een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling

Bestel kaarten

Welke rol speelt toeval in een wereld waarin we met technologie elke toevalligheid willen uitsluiten? We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld waarin we het leven kunnen controleren en manipuleren. Denk aan beveiligingscamera's die ons dag en nacht monitoren of aan Facebook dat aan de hand van algoritmes jouw nieuws selecteert. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over. Maar veel grote inzichten die ons wereldbeeld voorgoed hebben veranderd, begonnen per toeval. Je zoekt naar iets en doet onverwachts een grote ontdekking.

Regisseur Davy Pieters ontleedt in How to build a universe het toeval en tornt daarbij aan de wetten van het theater én aan de wetmatigheden van de wereld, met een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling als resultaat.

Lees hier een interview met Davy Pieters.

Drukte onderweg
In november en december kan het in verband met winkelend publiek voor de feestdagen en de Wintervillage op het Stadsplein drukker zijn dan u gewend bent op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages. Houdt u hier rekening mee zodat u op tijd bent voor de voorstelling? Na aanvang verlenen wij helaas geen toegang meer.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon.
Behoefte aan een handleiding How to build a universe? Tijdens deze inleiding vertelt Anna Schlooz in vogelvlucht meer over de uitgangspunten van de voorstelling, de makers en het repetitieproces en biedt ze een aantal concrete handvatten in het kijken naar de voorstelling.
De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal 
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling (exclusief € 1 transactiekosten per voorstelling). 

Klik hier voor meer info over de serie. Klik hier om uw voorstellingen uit de serie Op avontuur in de Kleine Zaal te bestellen. U kunt uitsluitend van het serievoordeel profiteren als u via deze link bestelt. 

Shared Dining - vol
Voorafgaand aan deze voorstelling organiseren wij, in samenwerking met de Amstelveense cateraar Kragtwijk Catering, een Shared Dining (€ 27,50 per persoon). Het is helaas niet meer mogelijk om bij deze Shared Dining aan te schuiven.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via het Facebook Evenement op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 21,00
  • 1e rang - CJP € 19,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Davy Pieters
Spel: Judith Hazeleger, Niels Kuiters, Ayrton Fraenk, Mees Borgman en Syoma Ekhart
Overig: Jimi Zoet (muziek), Lisa Verbelen (compositie zang) en Béni Csillag (coach zang)
Website:
Duur: Circa 70 minuten geen pauze

Recensies

  • Theaterkrant

    'Het in sneltreinvaart doorlopen van de menselijke evolutie maakt How to build a Universe tot een ontroerende en vaak geestige performance.'

Recensies

sluiten
  • Theaterkrant

    'Het in sneltreinvaart doorlopen van de menselijke evolutie maakt How to build a Universe tot een ontroerende en vaak geestige performance.'