Het temmen van de feeks (Shakespeare)

Toneelschuur Producties

Toneel

Feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show

Bestel kaarten

In Het temmen van de feeks laat regisseur Nina Spijkers alle vrouwenrollen door mannen spelen en alle mannenrollen door vrouwen in een feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show. Roeland Fernhout speelt de feeks Katherina, Astrid van Eck is Petruchio. Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Zij mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Nina Spijkers won in 2015 de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende theaterstudenten. 'Müller, Büchner en Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden', schreef de jury. Precies wat ze gaat doen met deze Shakespeare.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 21,50
  • 1e rang - CJP € 19,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Nina Spijkers
Spel: Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting en Xander van Vledder
Overig: William Shakespeare (tekst)
Website: