Eugen Onegin (Tsjaikovski)

Staatsopera van Tatarstan

Opera/Operette

Tsjaikovski's prachtige melodieën brengen de emoties van de personages tot leven

Bestel kaarten

Eugen Jevgeni Onegin is Tsjaikovski's meest geliefde opera en heeft terecht een vaste plek veroverd binnen het internationale repertoire. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote schrijver Pushkin. De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze brief-scène van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.

De cynische rokkenjager Eugen Onegin schuift de hartstochtelijke liefdesbrief van Tatjana terzijde en maakt tijdens een bal op het landgoed van haar familie jacht op haar oudere zus Olga. Wanneer Olga's verloofde en Onegins vriend, de dichter Lensky, protesteert, vecht Onegin tegen zijn zin het onvermijdelijke duel uit waarin Lensky het onderspit delft. Zes jaar later keert Onegin uit het buitenland terug en lijken de rollen omgedraaid. Eugen wordt, als door de bliksem getroffen, op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. De heldin van de opera - maar inmiddels wel getrouwd - wijst de bourgeois playboy echter resoluut af en Eugen blijft ontgoocheld en eenzaam achter.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling door Lija Hellandall maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 47,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Mikhail Pandzhavidze
Spel: De Staatsopera van Tatarstan
Overig: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (muziek) Mikhail Pletnev (dirigent)
Website: