De brief voor de koning (Tonke Dragt) (8+)

Homemade Productions

Jeugd/Familie

Een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen

Bestel kaarten

Yoeri moet van z'n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar...

De musical De brief voor de Koning is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, het is vertaald... Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen. Dát is ook wat Homemade Productions, scriptschrijver Dick van den Heuvel (winnaar van de Musical Award 2018 voor het script van Was getekend, Annie M.G. Schmidt) voor ogen staat... een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen.

Gratis lespakket voor scholen
Homemade Productions wil kids laten zien hoe leuk en spannend het is om een boek te lezen. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen in Nederland steeds minder lezen. En dat is jammer... niet alleen voor schrijvers en voor boeken... maar vooral voor die kinderen. Samen met leraren in het basisonderwijs, en met docenten in het voortgezet onderwijs wil Homemade Productions hier iets aan doen. Ze ontwikkelen i.s.m. een team van 50 leraren een lespakket dat gratis aangeboden wordt en waarin les- en theateractivaties een grote rol speelt. Daarnaast worden workshopvoorstellingen aangeboden. Belangstelling? Ga naar: www.homemadeproductions/briefleraren.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via het Facebook Evenement op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 23,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dick van den Heuvel
Spel: Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar e.a.
Overig: Jeroen Sleyfer (muziek)
Website: