A Little Night Music (Stephen Sondheim)

Nederlandse Reisopera

Opera/Operette, Musical/Show

Sondheims musicalklassieker gebracht door topcast uit verschillende theatergenres

Bestel kaarten

Met o.a. Paul Groot, Laetitia Gerards en Susan Rigvava-Dumas
Slechts tien keer te zien Nederland!
Concertante uitvoering

Musical
Opera of musical? Het werk van Stephen Sondheim (o.a. Sweeney ToddInto the Woods en West Side Story) onttrekt zich aan de wetten van genres, zijn musicals zijn een genre op zich. Zelf omschreef hij zijn A Little Night Music als een 'musical comedy of manners'. Het nummer Send in the Clowns werd wereldberoemd en de musical sleepte in 1973 al meteen vijf Tony Awards in de wacht.

A Little Night Music is een geestige en gelaagde muzikale zedenkomedie over de seksuele stoelendans van vier koppels die verstrikt raken in een reeks driehoeksverhoudingen en in één broeierige Midzomernacht toch ieder de juiste partner vinden. 

Schrijver/componist Stephen Sondheim schetst met zijn messcherpe en ironische teksten een genadeloos portret van de karakters die - of ze nu jong of oud zijn - maar blijven worstelen met relaties. 

A Little Night Music wordt gezongen en gesproken in het Engels, met Engelstalige en Nederlandstalige boventiteling. De musical wordt concertant uitgevoerd.

English
If you would like to make your reservation in English, please call us at 020 547 51 75 (Tue - Sat from 13.00-16.00 hours) or visit our venue on Wednesday, Saturday or Sunday from 13.00-16.00 hours. Or send an email to kassa@schouwburgamstelveen.nl. You can pay your tickets with iDeal or credit card. Check more info here.

Beluister hier een voorproefje van de Engelse BBC Proms-versie en lees hier een interview gepubliceerd met bas-bariton Alexander de Jong. 

Het verhaal
Advocaat Fredrik Egerman is midden veertig en getrouwd met de 18-jarige Anne. Na een huwelijk van bijna een jaar heeft zij nog steeds niet de moed gevonden om met hem het bed te delen.

Henrik, Fredriks negentienjarige zoon uit een vorig huwelijk is verliefd geworden op de jonge vrouw van zijn vader. De ietwat saaie Fredrik is gefrustreerd door Annes afwijzing en zoekt troost bij actrice Desirée Armfeldt, met wie hij ooit een relatie had maar die nu een liaison heeft met graaf Carl-Magnus Malcolm, de lompe echtgenoot van de jaloerse en verzuurde gravin Charlotte. 

Tijdens een weekend in het huis van Madame Armfeldt, de moeder van Desirée en grootmoeder van Frederika, treffen alle personages elkaar en loopt de spanning op...

Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera over de productie:
'Met Sweeney Todd heeft de Nederlandse Reisopera al eerder een bekend werk uit het Sondheim-repertoire geproduceerd en A Little Night Music is daarop het logische vervolg. Maar er is nog een reden om juist dit werk op het speelplan te zetten en dat is het gegeven van deze musical, dat bepaald niet oppervlakkig is. De reflectie op het leven die Sondheim in dit werk geeft, is tegelijkertijd confronterend en vol mededogen.'

Amerikaans artistiek team
Het Amerikaanse artistieke team van deze productie wordt aangevoerd door regisseur Zack Winokur, de muzikale leiding is in handen van dirigent Ryan Bancroft. De voorstelling worden begeleid door Het Gelders Orkest. De cast bestaat uit een mix van operazangers en musicalacteurs, waaronder Laetitia Gerards, Paul Groot en Susan Rigvava-Dumas.

Lees  hier een interview met Paul Groot en bekijk hier een video over Groot en A Little Night Music.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Nederlandse Reisopera heeft speciaal voor de inleidingen een video samengesteld waarin uitgebreid in wordt gegaan op de ontstaansgeschiedenis van de opera zelf, over de muziek in het bijzonder. Het concept van de regisseur wordt hierin toegelicht en er worden interessante audio- en videofragmenten getoond. De film begint met een persoonlijke introductie van Hinke Wissink. De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassene € 48,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Zack Winokur
Spel: Paul Groot, Laetitia Gerards, Job Greuter, Sanne Franssen, Susan Rigvava-Dumas, Hadleigh Adams, Jessica Aszodi, Alexander de Jong, Nikki Treurniet, Syrinx Jessen, Esther Kuiper, Guido Spek, Joana Dinah Schwing, Bart Peeters Weem met Het Gelders Orkest
Overig: Ryan Bancroft (dirigent), Stephen Sondheim (muziek en libretto)
Website:
Duur: Circa 180 minuten incl. pauze

Recensies

 • Trouw ★ ★ ★ ★ ★

  'Terecht open doekje voor Susan Rigvava-Dumas.'

 • Musicalworld ★ ★ ★ ★ ★

  'Zorg dat je het niet mist!'

 • de Volkskrant ★ ★ ★ ★

  'Betoverende versie van  Send In the Clowns.'

 • Theaterkrant

  'Een verrukkelijke Sondheim.'

Recensies

sluiten
 • Trouw ★ ★ ★ ★ ★

  'Terecht open doekje voor Susan Rigvava-Dumas.'

 • Musicalworld ★ ★ ★ ★ ★

  'Zorg dat je het niet mist!'

 • de Volkskrant ★ ★ ★ ★

  'Betoverende versie van  Send In the Clowns.'

 • Theaterkrant

  'Een verrukkelijke Sondheim.'