Aïda (Verdi)

Charkov City Opera & Ballet

Opera/Operette

Spectaculair theater, maar ook intiem en ontroerend

Bestel kaarten

Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de Triomfmars. Toch is Aïda een intiem en ontroerend drama. De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, gelijk aan Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi's muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. 

Met Nederlandse boventiteling.

Naamswijziging
Gezelschap Charkov Staats Opera & Ballet Theater gaat verder onder de naam Charkov City Opera & Ballet.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. In de Salon wordt u voorbereid op Verdi's populairste opera Aida, die zelfs de meest uitgevoerde opera aller tijden is. Met talloze foto's uit verschillende ensceneringen, met oude en moderne zangers, citaten uit brieven van Verdi en zijn tijdgenoten en met muziekfragmenten wordt u in een half uur door het verhaal van de opera en zijn geschiedenis geleid. Zodat u er straks nog meer van kunt genieten! De Salon wordt verzorgd door Lija Hellandall.
Deze Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.


Enthousiast over deze voorstelling? Blijf op de hoogte en deel 't met je vrienden via het Facebook Evenement!

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassene € 48,00
  • 1e rang - CJP € 46,00
  • 2e rang - Volwassene € 47,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Marc Krone
Overig: Jeroen Weierink (muzikale leiding)
Website: