Woef Side Story (8+)

Theaterhit van dé familietheatermakers terug in Amstelveen

Woef Side Story is een hilarische en ontroerende Romeo en Julia voor honden. Rashonden tegenover straathonden. Twee verliefde honden en ruziënde hondenrassen. Dat betekent veel bloed, zweet en hondentranen.

Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond.

Er wordt nogal wat afgegromd in Woef Side Story: zwerfhonden en sjieke viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Maar het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke verdovingsspuit… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen? 

Na de successen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer het succes Woef Side Story terug in de theaters. De veelgeprezen musical won in 2013 maar liefst vijf Musical Awards, waaronder die voor beste kleine musical en beste mannelijke hoofdrol. Ook won het de Z@PP Theaterprijs in 2013 als beste jeugdvoorstelling van het seizoen.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Pieter Kramer
Spel: Sylvia Poorta, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe, Martin Snip, Kim van Zeben, Marius Mensink, Desi van Doeveren, Roel Dirven, Laus Steenbeeke, Charlene Sancho, Danny Westerweel en Daisy Hagendoorn.
Overig: Don Duyns en Arjan Ederveen (tekst), Alex Klaasen (liedteksten), Boudewijn Ruigrok (muziek), Fons Merkies (arrangementen), Niek Kortekaas (decor), Sabine Snijders (kostuums), Erik Bosman & Tamar Stalenhoef (poppen) en Cynthia van der Linden (ontwerper kap & grime)
Website:

Recensies

 • Een vrolijke beestenbende

  De Telegraaf * * * *

  'Een aanstekelijke beestenbende waar je, ondanks een piepklein traantje, gegarandeerd vrolijk vandaan komt. '

 • Rake keuzes in hondenmusical

  Algemeen Dagblad * * * *

 • Theaterkrant * * * *

  'Een familiespektakel om kwispelstaartend uit te komen'

 • Volkskrant * * * *

  'Vet, kluchtig, origineel, maf, brutaal en vooral honds, hijgerig en hilarisch.'

 • NRC Handelsblad * * * *

  'West Side Story op z'n hondjes staat garant voor een uitbundig hondsdol feest.'