Wat ik moest verzwijgen

Een aangrijpend toneelstuk over een Joodse onderduikster

NB: Deze voorstelling is door de producent geannuleerd vanwege oververmoeidheid bij Anne Wil Blankers. Alle bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd. 

Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje) i.s.m. Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina Je Maintiendrai) over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de roman Wat ik moest verzwijgen van Ariëlla Kornmehl. Met in de hoofdrollen de Grande Dame van het Nederlandse toneel Anne-Wil Blankers en Christo van Klaveren.

Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?

Wat ik moest verzwijgen is gebaseerd op de roman die Ariëlla Kornmehl schreef naar aanleiding van de verhalen van haar grootmoeder.

Salon
Helaas is de eerder aangekondigde Salon bij deze voorstelling vervallen.  

Cast & info

Regie: Mette Bouhuijs
Spel: Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemien Slot en Eva Damen
Overig: Edwin de Vries en Mette Bouhuijs (tekst)
Website: