Wat ik moest verzwijgen

Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemien Slot e.a.

Toneel

Een aangrijpend toneelstuk over een Joodse onderduikster

Een nieuw toneelstuk met de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers. Speciaal op haar verzoek schreef Edwin de Vries, schrijver van Soldaat van Oranje, dit aangrijpende verhaal van de Joodse onderduikster Jet. Haar zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS'er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar weer, wanneer zij bezoek krijgt van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit nieuwe toneelstuk met Anne Wil Balankers en Christo van Klaveren wordt geregisseerd door Mette Bouhuijs. Het stuk is geschreven door Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl, die tevens het gelijknamige boek schreef, geïnspireerd op de verhalen van haar grootmoeder.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Korting voor vroegboekers
Op deze voorstelling krijgt u van 13 t/m 31 mei 10% vroegboekkorting. De korting is al verrekend in de online verkoopprijzen.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Incl. vroegboekkorting - volwassenen € 26,55
  • 1e rang - Volwassenen € 29,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa. In de voorverkoop van 13 t/m 31 mei betaalt u online maximaal € 8,- transactiekosten per bestelling.

Cast & info

Regie: Mette Bouhuijs
Spel: Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemien Slot e.a.
Overig: Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl (tekst)
Website: