Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Naar de bestseller Anna van Annejet van der Zijl

GEERTRUIDA MARIA BOUHUIJS (MOEDER ANNIE M.G. SCHMIDTëëëIedereen kent de bekende nummers als Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster?

Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

De regie is in handen van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat - de musical en Petticoat), het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair) en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (o.a. The Bodyguard en Sonneveld). 

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt zou weleens dé biografische musical van het seizoen kunnen worden!

Bekijk hier het optreden op de Musical-Sing-a-Long op de Uitmarkt.

Cast & info

Regie: Paul Eenens
Spel: Simone Kleinsma (Annie M.G. Schmidt), William Spaaij (Flip van Duijn), Marjolijn Touw (Geertruida Maria Bouhuijs, moeder Annie M.G. Schmidt), Wim van Driessche (Dick van Duijn, Johannes Daniel Schmidt, vader van Annie M.G. Schmidt), Jeske van de Staak (jonge Annie M.G. Schmidt), Doris Baaten (alternate Annie M.G. Schmidt), Martijn Vogel (ensemble, dance captain) en Willemien Dijkstra (ensemble)
Overig: Dick van den Heuvel (tekst), Ad van Dijk (arrangementen)
Website:

Recensies