Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.

Musical/Show

Naar de bestseller Anna van Annejet van der Zijl

Iedereen kent de bekende nummers als Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster?

Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

De regie is in handen van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat - de musical en Petticoat), het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair) en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (o.a. The Bodyguard en Sonneveld). 

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt zou weleens dé biografische musical van het seizoen kunnen worden!

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 45,00
  • 1e rang - CJP € 43,00
  • 2e rang - Volwassenen € 44,00
  • 2e rang - CJP € 42,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Paul Eenens
Spel: Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.
Overig: Dick van den Heuvel (tekst), Ad van Dijk (arrangementen)
Website: