Vele hemels boven de zevende (Griet Op de Beeck)

Naar de overdonderende roman van Griet Op de Beeck

Vele hemels boven de zevende is een fascinerend en beklemmend familiedrama, waarin de personages verwoede pogingen doen zich te bevrijden van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of naar de liefde.

Griet Op de Beeck beschrijft in haar overdonderende debuutroman deze personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: ontreddering, verdriet en wanhoop, maar ook vriendschap, schoonheid, grote liefde en tot slot loutering.

Regisseur Ursul de Geer (Advocaat van de Duivel, Stoner, Gloed) heeft voor Vele hemels boven de zevende een topcast tot zijn beschikking, met Henriëtte Tol (Bloedverwanten, Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables, Eline Vere), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood), Peter Bolhuis (Amandla! Mandela, Augustus: Oklahoma) en Anne Lamsvelt (Chez Brood, Dokter Deen).

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door regisseur Ursul de Geer. Hij gaat in op de regiekeuzes, de verschillende rollen en de achtergrond van het verhaal.
De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

 

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Ursul de Geer
Spel: Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Peter Bolhuis, Stefan Rokebrand en Anne Lamsvelt
Overig: Léon van der Sanden (toneelbewerking), Griet Op de Beeck (tekst)
Website:

Recensies

 • Theaterkrant * * * *

  'Een melancholieke voorstelling die schuurt en schrijnt, maar desondanks het hart verwarmt.'

 • De Telegraaf * * * *

  'Acteur Peter Bolhuis speelt Jos fantastisch.' 'Overtuigende Henriëtte Tol.'

 • NRC * * * *

  'Hanne Arendzen als Eva is groots en ontroerend.'

 • de Volkskrant * * * *

  'een mooie, bezonken toneelavond.'