Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

Cabaret

Grootste cabaretbelofte van het moment

Vorig seizoen debuteerde cabaretier Tim Fransen met zijn filosofische en alom bejubelde programma Het failliet van de moderne tijd. Het regende superlatieven en Fransen kreeg ook nog eens de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. In zijn tweede show bekijkt Fransen in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant. 
De pers over zijn vorige show Het failliet van de moderne tijd:

'De soepelheid van geest en de vlijmscherpe, venijnige humor van Fransen maakt Het failliet van de moderne tijd tot een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren.' (de Volkskrant *****)

'Wie Het failliet van de moderne tijd, de debuutvoorstelling van cabaretier Tim Fransen heeft gezien, beseft meteen dat hij iets buitengewoons heeft meegemaakt. Fransen is nog maar een debutant van 27 jaar, maar hij geeft een optreden dat je overvalt en inpakt, en dat doet duizelen van de prikkelende ideeën, van de slimme grappen en van de intellectuele lagen die hij in zijn rol van praktiserend filosoof aandurft. (…) Het is hoogst zeldzaam dat een debuut zo volgroeid klinkt.' (NRC ****)

'Cabaretbelofte Tim Fransen maakt het hoe dan ook waar.' (Het Parool ****)

'De filosofische thema's en vragen vloeien samen met de hilarische verhalen, knappe oneliners en vaak 18-karaats grappen waarmee hij ze tastbaar maakt en illustreert.' (Theaterkrant ****)

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 20,50
  • 2e rang - Volwassenen € 19,50

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Website: