The play that goes wrong

De hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie!

The Play That Goes Wrong is, sinds de verovering van West End, een gigantisch succes. Het stuk won de Best New Comedy Award, sleepte een Tony Award voor 'Best Scenic Design of a Play' binnen en is sinds kort ook te zien op Broadway. Nu is er dan eindelijk de Nederlandse versie. In een frisse bewerking van Owen Schumacher met een topcast die garant staat voor razendsnelle slapstick en u laat lachen tot de tranen over uw wangen rollen.

We zien een winkeliersvereniging die ter afsluiting van hun feestweek een typisch moordmysterie uit de jaren '20 op de planken probeert te brengen. Dit gaat genadeloos mis. Ze raken verwikkeld in hilarische taferelen waarbij zelfs het decor het loodje legt. Één ding is zeker: The Play That Goes Wrong zorgt voor buikpijn. Van het lachen.

Te gast bij Tijd voor Max
Rop, Anne-Marie en Tina waren eerder te gast bij Tijd voor Max om te vertellen over The Play That Goes Wrong. In de uitzending kregen ze nog een hele leuke boodschap van John Lanting (Theater van de Lach). Kijk hier de uitzending terug. Het fragment start vanaf 30.32 minuten. 


Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Bruun Kuijt
Spel: Tina de Bruin, Rop Verheijen, Anne-Marie Jung, Ergun Simsek, Bas Hoeflaak, André Dongelmans en Frieda Barnhard
Overig: Owen Schumacher (bewerking/vertaling), Henry Lewis, Jonathan Sayer en Henry Shields (tekst)
Website:

Recensies

 • Hilarische whodunit waarin alles misloopt

  Theaterkrant * * * *

  'De slapstickgrappen zijn strak getimed en het spelplezier spat er vanaf. De acteurs spelen amateuracteurs die hun taak bloedserieus nemen en onder alle omstandigheden krampachtig door blijven... Lees verder

 • Dagblad van het Noorden * * * * *

  'Hilarisch werk op de vierkante centimeter.'

 • Jung is een groot komisch talent

  Noordhollands Dagblad

  'Het is bewonderenswaardig hoe het goede acteurs lukt om in hun rol juist tenenkrommend slecht te spelen.' (...) 'Het publiek schatert.' (...) 'Vertaler Owen Schumacher heeft er een oer-Hollandse... Lees verder

 • Volkskrant

  'Goede decorgrappen.'(…)'De acteurs zijn lekker met elkaar aan het smijten.'(…) 'Fraaie collectie acteurs.'