The Nation

Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel)

Toneel

Zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving

*** Uitverkocht ***
NB
: Deze voorstelling is uitverkocht, er zijn alleen nog Food vouchers verkrijgbaar voor € 15,- per persoon (de transactiekosten van € 1,- worden er afgehaald zodra u gaat bestellen). Heeft u al kaarten voor de voorstelling, maar nog geen Food vouchers? U kunt deze alsnog los bestellen en genieten van een compleet avondje uit. Onderaan deze pagina staan de gerechten. 

*** Wachtlijst ***
Wij werken bij deze voorstelling met een wachtlijst. Mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl met in de onderwerpregel 'Wachtlijst The Nation'. Mochten er weer kaarten beschikbaar komen dan sturen wij u een mail. Let op: dit zal een algemene mail naar de hele wachtlijst zijn waarbij geldt 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Dus wacht dan niet te lang met bestellen.

Over de voorstelling
De Vroedt maakte een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten - iedereen bezit een stukje van de puzzel. De eerste drie afleveringen waren te zien op het Holland Festival 2017. Bij ons ziet u nu alle zes afleveringen achter elkaar en worden de mysteries opgehelderd.

Het verhaal
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima's in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Actrice Romana Vrede, die ook in The Nation meespeelt, is de winnares van de Theo d'Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol) voor haar rol in RACE. Actrice Keja Klaasje Kwestro, eveneens onderdeel van de cast, was een van de genomineerden voor de Colombina (meest indrukwekkende bijdragende vrouwelijke rol) voor haar rol in de Troje Trilogie.

'Een 'Netflix-serie op toneel': actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag' (Eric de Vroedt, regisseur).

Lees hier de recensie-quotes
'Theatergebeurtenis van het jaar.' NRC Handelsblad ★★★★★

'Weergaloos feuilletontheater' .'Meeslepende theateravond die het idee van de schouwburg als brandpunt van maatschappelijk debat nieuw leven inblaast' Theaterkrant ★★★★★

'Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation. Theaterkrant ★★★★★

'Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat.' Volkskrant ★★★★

'Een spannende, geëngageerde en radicale theaterserie.' Het Parool ★★★★

'Ga zien hoe Romana Vrede The Nation naar het hoogste plan trekt.' Cultuurpers ★★★★½

Food bowls
De voorstelling duurt van 18.00-23.00 uur, inclusief twee pauzes. In elke pauze verzorgen wij een (vegetarisch) food bowl. 
Bowl 1: Linzen, kikkererwten en wortel met zoete aardappel, rucola en tomatenchutney.
Bowl 2: Curry van geroosterde bloemkool, Quorn met amandelen, kerrie en kaas.

Kies voor de prijssoort Food vouchers om uw food bowls te bestellen.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassenen € 40,50
 • Food - Voucher € 16,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Eric de Vroedt
Spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.
Overig: www.hnt.nl
Website:

Recensies

Recensies

sluiten
 • NRC * * * * *

  'Eric de Vroedts 'The Nation' is de theatergebeurtenis van het jaar.'  

 • Theaterkrant * * * * *

  'Adembenemende ervaring.' 

 • Volkskrant * * * *

  'Razend knap geschreven en schitterend geacteerd.'

 • Het Parool * * * *

  'Zeer belanghebbend theaterproject.'

 • Trouw * * * * *

  'Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation.'