The Nation

Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel)

Toneel

Zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving

De Vroedt maakte een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten - iedereen bezit een stukje van de puzzel. De eerste drie afleveringen waren te zien op het Holland Festival 2017. Bij ons ziet u nu alle zes afleveringen achter elkaar en worden de mysteries opgehelderd.

Het verhaal
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima's in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Actrice Romana Vrede, die ook in The Nation meespeelt, is de winnares van de Theo d'Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol) voor haar rol in RACE. Actrice Keja Klaasje Kwestro, eveneens onderdeel van de cast, was een van de genomineerden voor de Colombina (meest indrukwekkende bijdragende vrouwelijke rol) voor haar rol in de Troje Trilogie.

'Een 'Netflix-serie op toneel': actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag' (Eric de Vroedt, regisseur).

Lees hier de recensies
'Met 'The Nation' levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment.' NRC Handelsblad ★★★★★
'Sterk geschreven diamantjes.' Theaterkrant ★★★★★
'Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat.' Volkskrant ★★★★
'Een spannende, geëngageerde en radicale theaterserie.' Het Parool ★★★★
'Ga zien hoe Romana Vrede The Nation naar het hoogste plan trekt.' Cultuurpers ★★★★½

Walking dinner
De voorstelling duurt van 18.00-23.00 uur, inclusief twee pauzes. Wij verzorgen in de pauzes verschillende maaltijdhapjes (runderstoofpotje of groenten curry & kip of quorn spies met garnituur). Kies voor de prijssoort Tickets incl. Food Vouchers om uw walking dinner te bestellen.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • Ongeplaceerde zaal - Ticket incl. Food Vouchers € 54,50
 • Ongeplaceerde zaal - Volwassenen € 39,50
 • 1e rang - Ticket incl. Food Vouchers € 54,50
 • 1e rang - Volwassenen € 39,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Eric de Vroedt
Spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.
Overig: www.hnt.nl
Website:

Recensies

Recensies

sluiten
 • NRC * * * * *

  'Met 'The Nation' levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment.'

 • Theaterkrant * * * * *

  'Sterk geschreven diamantjes.'

 • Volkskrant * * * *

  'Mark Rietman is briljant als politieman en bouwmagnaat.'

 • Het Parool * * * *

  'Een complexe, uiterst intelligente theaterthriller, vol politiek gekonkel, alternatieve feiten en emotionele spelletjes.'