The Nation

Het Nationale Theater (voorheen Het Nationale Toneel)

Toneel

Zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving

De Vroedt maakte een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten - iedereen bezit een stukje van de puzzel. De eerste drie afleveringen zijn te zien op het Holland Festival in juni 2017. Bij ons ziet u nu alle zes afleveringen achter elkaar en worden de mysteries opgehelderd.

Het verhaal
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima's in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

'Een 'Netflix-serie op toneel': actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag' (Eric de Vroedt, regisseur).

Placering
U heeft de keuze tussen ongeplaceerde plaatsen (waarbij u of op de eerste rijen van de zaal of op een tribune op podium zit; u wisselt dan in de pauze tussen podium en zaal) en geplaceerde plaatsen achterin de zaal. Wij raden u aan te kiezen voor de ongeplaceerde plaatsen.

Diner vouchers
De voorstelling duurt van 18.00-23.00 uur, inclusief twee pauzes. Wij verzorgen in de pauzes diverse maaltijdhapjes (runderstoofpotje of groenten curry & kip of quorn spies met garnituur) waarvoor u nu al uw dinervouchers kunt bestellen (kies voor de prijssoort incl. diner vouchers).

Circa twee weken voor de voorstelling informeren wij u over de exacte logistieke invulling van de avond.

Korting voor vroegboekers
Op deze voorstelling krijgt u van 13 t/m 31 mei 10% vroegboekkorting. De korting is al verrekend in de online verkoopprijzen.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Ongeplaceerde Zaal rij 1-6 & Tribune Podium - VroegboekTicket incl. Food Vouchers € 50,55
  • Ongeplaceerde Zaal rij 1-6 & Tribune Podium - Incl. vroegboekkorting - volwassenen € 35,55
  • Ongeplaceerde Zaal rij 1-6 & Tribune Podium - Ticket incl. Food Vouchers € 54,50
  • Ongeplaceerde Zaal rij 1-6 & Tribune Podium - Volwassenen € 39,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa. In de voorverkoop van 13 t/m 31 mei betaalt u online maximaal € 8,- transactiekosten per bestelling.

Cast & info

Regie: Eric de Vroedt
Spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.
Overig: www.senf.nl