The Nation

Zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving

Praktische informatie & Pauzedrankservice
In verband met de logistiek op deze avond willen wij alle bezoekers oproepen om zoveel mogelijk 'cashless' te betalen, dat wil zeggen pinnen of contactloos. 
Tevens raden wij u aan om gebruik te maken van onze pauzedrankservice als u in de pauzes drankjes wilt nuttigen. Bestel en betaal uw drankjes vooraf zodat u in de pauze niet in de rij staat bij onze buffetten. 

Over de voorstelling
De Vroedt maakte een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten - iedereen bezit een stukje van de puzzel. De eerste drie afleveringen waren te zien op het Holland Festival 2017. Bij ons ziet u nu alle zes afleveringen achter elkaar en worden de mysteries opgehelderd.

Het verhaal
Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima's in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Actrice Romana Vrede, die ook in The Nation meespeelt, is de winnares van de Theo d'Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol) voor haar rol in RACE. Actrice Keja Klaasje Kwestro, eveneens onderdeel van de cast, was een van de genomineerden voor de Colombina (meest indrukwekkende bijdragende vrouwelijke rol) voor haar rol in de Troje Trilogie.

'Een 'Netflix-serie op toneel': actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag' (Eric de Vroedt, regisseur).

Food bowls
De voorstelling duurt van 18.00-23.00 uur, inclusief twee pauzes. In elke pauze verzorgen wij een vegetarische food bowl. Deze bowls zijn bovendien lactose- en glutenvrij

Bowl 1: Linzen, kikkererwten en wortel met zoete aardappel, rucola en tomatenchutney.
Bowl 2: Curry van geroosterde bloemkool, Quorn met amandelen en kerrie.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Eric de Vroedt
Spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.
Website:

Recensies