Strobos, Sloot & Beijer

Toptrio brengt muzikale romance van Brahms, naar het avontuurlijk verhaal van Tieck

Drie topartiesten - rijzende operaster Karin Strobos (zij won zowel nationaal als internationaal belangrijke prijzen), acteur Sieger Sloot en pianist én Brahms-specialist Thomas Beijer - bundelen hun krachten in dit nieuwjaarsconcert.

Met Die Liebesgeschichte der schönen Magelone und des Grafen Peter von Provence schreef Ludwig Tieck in 1797 een romantisch ridderverhaal. Tieck liet elk hoofdstuk voorafgaan door een gedicht. Vijftien daarvan werden rond 1860 door Johannes Brahms samengevoegd tot een indrukwekkende cyclus van 'Romanzen'. Voor een goed begrip van het verhaal verbindt een verteller (Sieger Sloot) de liederen met elkaar en voert het publiek mee naar de gebeurtenissen op allerlei exotische plekken. 

Karin Stobos
In 2011 maakte Karin Strobos een droomdebuut toen zij inviel in De Rosenkavalier van Richard Strauss bij De Nationale Opera o.l.v. Sir Simon Rattle. Ze treedt veelvuldig als soliste op bij o.a. het Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Karin won belangrijke prijzen in binnen- en buitenland, zowel voor haar interpretatie van het moderne lied, als voor opera. Zoals bijvoorbeeld Het Gouden Viooltje. Bekijk hier of hierboven de video over de uitreiking hiervan.

Sieger Sloot
Hij studeerde af aan de Toneelschool Amsterdam (2000) en speelde sindsdien in voorstellingen als Mephisto en Cloaca (Hummelinck Stuurman), De hulp (Maria Goos) Superkapitalisten en Kunsthart  (Mugmetdegoudentand). In seizoen 16/17 was hij te zien in de voorstelling Emilia Galotti  van Toneelgroep Amsterdam. 

Thomas Beijer
Thomas Beijer (1988) is een van Nederlands meest gevraagde pianisten. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Masterstudie in 2011 afsloot met de hoogste onderscheiding. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich direct aan de top van zijn generatie pianisten.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal voor slechts € 10 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal producties waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie of hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken.

Bekijk ook eens

Cast & info

Spel:
Overig: Karin Strobos (Mezzosopraan), Sieger Sloot (verteller) en Thomas Beijer (vleugel)
Website: