SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS (6+)

Spetterend en hilarisch stoelendansfeest.

De stoelen vliegen in het rond tijdens deze spetterende en hilarische familievoorstelling. De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die de jury's van America's Got Talent en Britain's Got Talent versteld deed staan, maakt nieuw werk. Daarnaast brengt Introdans de Nederlandse première van twee swingende en onstuimige 'stoelendanschoreografieën' van Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Het doldwaze Purple Fools  van Mauro de Candia maakt het dansfeest compleet. Bekijk hier het programmaboekje.

David Middendorp
David Middendorp neemt in de danswereld een heel eigen plaats in: als geen ander weet hij live performance en virtuele dans op een even vanzelfsprekende als wezenlijke manier te combineren. Als zoon van een ingenieur en een kinderboekenillustratrice kreeg hij de voorliefde voor techniek en animatie met de paplepel ingegoten. In zijn dansproducties gebruikt hij beide om zijn publiek mee te voeren naar andere werelden. Opvallend is daarbij dat zijn werk enerzijds heel poëtisch is, maar dat het anderzijds ook flink wat gekte en slapstick bevat. Voor zijn nieuwe creatie voor SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS neemt hij zijn succesvolle America's Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron.

Alexander Ekman en Ángel Rodríguez
Het werk van de Zweedse choreograaf Alexander Ekman kenmerkt zich vooral door een fantastisch gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Dit is in de onstuimige 'stoelenchoreografie' die hij creëerde als onderdeel van zijn productie Whim niet anders. Hoezeer de dansers ook door elkaar heen schreeuwen en rennen, hoe woest ze hun armen en benen ook in de lucht werpen, Ekmans werk vraagt van de uitvoerders een opperste concentratie en bijna militaire precisie. Daarbij blijken de barokke klanken van Vivaldi's Vier seizoenen en Ekmans originele, vaak aan dagelijkse bewegingen ontleende danstaal een gouden combinatie.

De Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez laat in Nine Words zien hoe je stoelen ook op een heel andere manier kunt gebruiken. Niet allemaal op een hoop of dwars door elkaar zoals in Whim, maar juist strak geformeerd. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut en speciaal voor de gelegenheid breidt hij zijn krachtige en swingende stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet.

Mauro de Candi
De Italiaanse choreograaf Mauro de Candia laat in Purple Fools zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd. In een ballroom-achtig decor spelen tien dansers - gehuld in chique avondkleding - een meesterlijk spel van uitdaging, verleiding en uiterlijk vertoon, op aangedikt nostalgische uitvoeringen van muziek van onder anderen Offenbach, Vivaldi, Strauss en Mozart. Gaandeweg worden de hilariteit en chaos steeds groter, wat Purple Fools tot de perfecte uitsmijter maakt van SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS.

Workshop IntroDANSKLAS zit VOL - inschrijving gesloten
Voor aanvang van de voorstelling vindt van 13.45 - 14.45 uur een workshop plaats, de IntroDANSKLAS. Tijdens de IntroDANSKLAS kruipen de deelnemers in de huid van een Introdanser en maken zij op actieve wijze kennis met SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Bekijk ook eens

Cast & info

Overig: David Middendorp, Alexander Ekman, Ángel Rodríguez en Mauro de Candia (choreografie)
Website:

Recensies

  • Theaterparadijs * * * * *

    Introdans zet het oude en bekende stoelendansspel om tot een avondvullende, humoristische en stoere familie voorstelling. SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS  is een voorstelling gemaakt voor jong... Lees verder

  • Theaterkrant * * * *

    'Al met al is So You Think You Can Stoelendans een prachtig gedanste voorstelling. De aan perfectie grenzende uitvoering en de gevarieerde inhoud bieden een geweldige kennismaking met hedendaagse... Lees verder

  • Bachtrack.com

    (...) the uplifting and fantastical dancing entertaining for both the young and the old. - Over SYTYC STOELENDANS (...) Especially interesting is the use of space and the change of perspective,... Lees verder