Siroe, re di Persia (Hasse)

Nederlandse Reisopera i.c.m. Staatstheater Oldenburg

Opera/Operette

Sprookjesachtige barokopera vol virtuoze bravoure-aria’s - concertante versie

Zestig opera's schreef Johann Adolf Hasse. Maar toe het tijdperk van de 'opera seria' zijn einde naderde verdween ook Hasse's roem als sneeuw voor de zon. Hij, het genie van de serieuze opera in Italië en Duitsland, maakte graag gebruik van teksten van gerenommeerde auteurs als Pietro Metastasio. En zo zette hij in 1763, net als Handel en Vivaldi, ook diens populaire libretto Siroe, re di Persia op muziek.

In deze opera wordt de oudste zoon van koning Cosroe geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een overijverige geliefde zint op wraak, een prinses die haar liefde niet beantwoord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon. Traditioneel gaat het in de 'opera seria' over de triomf van het goede over het kwaad en aan het einde van deze opera zal Siroe uiteindelijk de troon van Perzië bestijgen. Hasse voorzag de opera van vele duizelingwekkend virtuoze bravoure-aria's, maar weet ook te raken met heerlijke langzame stukken met prachtig uitgesponnen zanglijnen.

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

De opera wordt concertant uitgevoerd.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 45,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa. In de voorverkoop van 13 t/m 31 mei betaalt u online maximaal € 8,- transactiekosten per bestelling.

Cast & info

Regie: Jakob Peters-Messer
Spel: Nicholas Tamagna, Myrsini Margariti, Rachel Kelly, Juan Sancho e.a., Orkest van het Oosten (zonder koor)
Overig: George Petrou (dirigent)
Website: