Sanne Wallis de Vries

‘Een overdonderende, zinderende voorstelling’ (NRC Handelsblad ★★★★)

In 2017 is het twintig jaar geleden dat Sanne Wallis de Vries debuteerde met Sop. Nu komt zij met Gut, waarin ze zich opnieuw afvraagt hoe te leven en waartoe. Gelukkig is ze inmiddels op een leeftijd aanbeland waar er minder ruimte is voor twijfel, maar des te meer voor het geven van tips. Opgeteld: 'Een overdonderende, zinderende voorstelling waarin droogkomische knallers en gekte een verfijnde balans vinden met ernst en diepgang. (…) Een van de beste cabaretvoorstellingen van dit seizoen' (NRC Handelsblad ****).

Nominatie Poelifinario 2017
Sanne Wallis de Vries is met haar programma Gut genomineerd voor de Poelifinario 2017, het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het afgelopen seizoen. Theo Maassen won de prijs uiteindelijk.

De jury over Gut
'In een unieke verteltrant, waarin de komische terzijdes haar zomaar lijken in te vallen, vertelt Sanne Wallis de Vries in haar zesde solo dat zij als vrouw van midden veertig wel zo'n beetje 'klaar is'. Die persoonlijke constatering zet zij slim af tegen de stand van de wereld, die zich geenszins in rustig vaarwater bevindt. Met behulp van twee muzikanten is Gut een veelzijdige cabaretvoorstelling, waarin alle talenten van Wallis de Vries een plek hebben gekregen.' 

Parkeerdrukte
In de aanloop naar de feestdagen kan het met name in het weekend en op koopavonden drukker zijn dan verwacht op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages rond het Stadsplein. Houdt u hier rekening mee?

 

 

Cast & info

Website:

Recensies

 • Theaterkrant * * * * *

  'Perfect getimed topprogramma.'

 • Trouw * * * *

  'Sanne Wallis de Vries haalt alles uit zichzelf in GUT.'

 • Het Parool * * * *

  'Zeldzame allure Sanne Wallis de Vries.'

 • NRC Handelsblad * * * *

  'Een van de beste voorstellingen van het seizoen.'