Platonov (Tsjechov)

Theater Utrecht

Toneel

Hartverscheurend eerlijk stuk over menselijke misverstanden en de kracht van liefde

Drie vrouwen dingen naar de liefde van Misja Platonov, Tsjechovs briljante kruising tussen Hamlet en Don Juan. Van alle kanten dingen ze naar de liefde van de charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer die al zijn ambities begraven heeft. Hij blijft zich afvragen: wie moet hij kiezen en waarom zitten ze juist hém zo achterna? Wat zien zijn liefhebbende echtgenote Sasja, de weduwe Anna of haar hoogbegaafde schoondochter Sofja toch in hem. En dan zijn vrienden, waarom openen ook zij hun hart voor hem? Of ziet hij het allemaal verkeerd en zit hij vooral zichzelf in de weg?

Platonov uit 1881 is het eerste avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. En gelijk ook zijn meest onstuimige, een glasbak vol ongepolijste diamanten, waarin verlangens, dromen en liefde dwars door elkaar en alle sociale lagen heenvliegen.

Astrid van Eck (te zien in Hedda Gabler), Ilke Paddenburg (winnaar Colombina 2016 voor Een soort Hades) en Claire Bender (Westkaai) spelen de vrouwen. Vincent van der Valk (winnaar Arlecchino 2015) speelt Platonov. Na hun bejubelde voorstelling Caligula, zetten regisseur Thibaud Delpeut en Van der Valk een nieuwe stap in hun zoektocht naar de emotionele drijfveren van extreme mannenfiguren. Een hartverscheurend eerlijke voorstelling over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde.

Serie Bijzonder toneel voor slechts € 20 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Bijzonder toneel. In deze serie maakt u een keuze uit zes Grote Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste drie kiest. U betaalt dan slechts € 20 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie en hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 29,50
  • 1e rang - CJP € 27,50

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Thibaud Delpeut
Spel: Vincent van der Valk, Claire Bender, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Ward Kerremans, Ilke Paddenburg en Mattias Van de Vijver
Overig: Anton Tsjechov (tekst), Jacob Derwig (vertaling)
Website: