nijntje op de fiets (2+)

Op pad met nijntje, in een mooi decor, met fijne liedjes en natuurlijk mooie tekeningen

Fietsen is het liefste wat ze doet
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ze overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe
dan fietst ze langs de vijver
de vijver is heel groot 
er zwemmen witte eenden in
die brengt ze dan wat brood

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van de onlangs overleden Dick Bruna een verrassende rol spelen.

Deze voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en bezoekers zitten op bankjes op het toneel rondom het speelvlak.

Nijntje maakt onderdeel uit van het Prentenboekjesfestival Feest in de stad.
De bovenfoyer van de schouwburg wordt omgetoverd tot een creatieve Prentenboekenstad. Van 9.00 tot 13.00 uur kunnen de kinderen uitgebreid spelen voor en na de voorstellingen. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten. Ongemerkt spelen en sjouwen de kinderen zo urenlang door de stad, alleen of samen met elkaar. 

Parkeerdrukte
In de aanloop naar de feestdagen kan het met name in het weekend en op koopavonden drukker zijn dan verwacht op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages rond het Stadsplein. Houdt u hier rekening mee?

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Hans Thissen
Spel: Marianne van Houten
Overig: Kors de Waard (decor)
Website: