Niemandsland

Bellevue Producties / Eva Jansen Manenschijn

Toneel

Een intieme voorstelling in beeldende, poëtische taal

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.  Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?  
 
In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.
 
Castwissel
De mannelijke hoofdrol wordt niet door Alwin Pulinckx maar door Tijn Docter vertolkt. Hij zal tijdens de gehele tournee samen met actrice Anne-Chris Schulting op het podium staan.

Quote uit het script
'Jij keek naar de schepen aan de horizon. Dat onbewoonde gebied. Waar niemand woont. Waar iedereen op doorreis is. De doorreis. Dat is alles.'

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassenen € 21,00
 • 1e rang - CJP € 19,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Eva Tijken
Spel: Tijn Docter en Anne-Chris Schulting
Overig: Eva Jansen Manenschijn (tekst), Christiaan Verbeek (muziek)
Website:

Recensies

 • de Volkskrant * * *

  'Hun samenspel knettert en de dialogen zijn spannend en snel.'    

 • RiRo * * * *

  'De spanningsboog is in Niemandsland perfect, op geen enkel moment zakt de voorstelling zelfs maar heel even in. De voorstelling die een uur duurt, is een uur spannend.' Lees verder

 • Een in de knop geknakte relatie

  Parool

  ´De twee weten de sfeer van een in de knop geknakte relatie knap te treffen. (. . . ) Zij is nerveus, hengelt naar zijn affectie. Hij paart zelfverzekerdheid aan met een ontwapenende lach en... Lees verder

Recensies

sluiten
 • de Volkskrant * * *

  'Hun samenspel knettert en de dialogen zijn spannend en snel.'

   

   

 • RiRo * * * *

  'De spanningsboog is in Niemandsland perfect, op geen enkel moment zakt de voorstelling zelfs maar heel even in. De voorstelling die een uur duurt, is een uur spannend.'

 • Een in de knop geknakte relatie

  Parool

  ´De twee weten de sfeer van een in de knop geknakte relatie knap te treffen. (. . . ) Zij is nerveus, hengelt naar zijn affectie. Hij paart zelfverzekerdheid aan met een ontwapenende lach en een plotselinge woede. Parool ( * * * )