Nederlands Dans Theater 2

Sum Thoughts

Dans/Ballet

Van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent

Sum Thoughts is een rijke schakering van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent. De dansers van NDT 2 worden in dit programma blootgesteld aan een veelvoud aan danstalen. Huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot voegen een nieuw ballet aan hun al indrukwekkende NDT-oeuvre toe. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. Daarnaast brengt NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015).

Choreograaf Hans van Manen onlangs de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje ontvangen. Van Manen ontving de prijs vanwege zijn "enorme bijdrage aan de kunsten in Nederland en de balletdans in het bijzonder".

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Volwassenen € 30,50
 • 1e rang - CJP € 28,50
 • 2e rang - Volwassenen € 29,50
 • 2e rang - CJP € 27,50

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Overig: Sol León & Paul Lightfoot, Marina Mascarell, Hans van Manen en Edward Clug (Choreografen)
Website:

Recensies

 • NRC * * *

  'Mutual comfort (2015) van Edward Clug brengt de kijker wel, opnieuw, naar het puntje van zijn stoel.'

 • HMC

  'Kijken naar 'Short cut' is niets anders dan genieten van zuivere dans, waarbij Donnie Duncan jr. niet ongenoemd mag blijven. Groot respect voor de kracht en souplesse die hij toont in de drie duetten.' Lees verder

Recensies

sluiten
 • NRC * * *

  'Mutual comfort (2015) van Edward Clug brengt de kijker wel, opnieuw, naar het puntje van zijn stoel.'

 • HMC

  'Kijken naar 'Short cut' is niets anders dan genieten van zuivere dans, waarbij Donnie Duncan jr. niet ongenoemd mag blijven. Groot respect voor de kracht en souplesse die hij toont in de drie duetten.'