Nederlands Dans Theater 2

Veelzijdig programma op live uitgevoerde muziek van Franz Schubert

De muziek van de Oostenrijkse componist Franz Schubert voert in dit programma van NDT 2 de boventoon. Johan Inger zette zijn choreografie One on One op Schuberts Impromptus en Sonate nr. 21, zijn laatste grote pianocomposities. Inger won met dit werk de Benois de la Danse 2016. Alexander Ekmans Cacti toont energiek groepswerk (2010) en het gezelschap pakt uit met een wereldpremière van Marco Goecke, een van 's werelds meest gevraagde choreografen. Schubert wordt live begeleid door musici van Het Balletorkest.

Parkeerdrukte
In de aanloop naar de feestdagen kan het met name in het weekend en op koopavonden drukker zijn dan verwacht op de afrit van de snelweg en in de parkeergarages rond het Stadsplein. Houdt u hier rekening mee?

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Saskia Bosman, zij zal vertellen over het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema's binnen een voorstelling en het verloop van het creatieproces, aan de hand van beeldfragmenten en/of een vraaggesprek met een gast uit het gezelschap. Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen tijdens deze persoonlijke kennismaking met het gezelschap.

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Luister hier het muziekprogamma van deze voorstelling.

Bekijk ook eens

Cast & info

Overig: Marco Goecke, Johan Inger en Alexander Ekman (choreografie), Het Balletorkest (muziek)
Website:

Recensies

  • NRC * * * * *

    'Het bijzondere aan Goecke is dat zijn stijl bekend is, maar telkens weer overrompelt. '

  • Volkskrant * * * *

    'Alleen al het ontnuchterende duet tussen Eve-Marie Dalcourt (Rachel McNamee) en Guido Dutilh waarin simpele bewegingsopdrachten de romantische bedoeling van bewegingen onderuithalen, kan uitgroeien... Lees verder