Majakovski / Oktober

De Warme Winkel

Toneel

De belangrijkste literaire futurist van Rusland wordt te lijf gegaan: Vladimir Majakovski

De Warme Winkel maakt al jaren furore met 'oeuvre-stukken', waarin werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. Honderd jaar na de Oktoberrevolutie is het hoog tijd de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf te gaan: Vladimir Majakovski. Majakovski was dichter, schrijver, tekenaar en op veel vlakken een vernieuwer, een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst, die uiteindelijk zelfmoord pleegde. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht, waren ongewoon.

Met Majakovski/Oktober betreedt De Warme Winkel een tijdperk waarin politiek niet voorbehouden was aan toneelstukjes in de media en handjeklap in vergaderzalen. Het was een periode waarin liefde politiek was en kunst een politieke daad. De parallellen tussen het volk dat in het Rusland van 1917 de elites omverwierp en mensen in de hedendaagse westerse wereld zijn onontkoombaar, maar steken schril af tegen de verschillen. 

Zwartwit foto: Aleksandr Rodchenko, 1924 © ullstein bild - United Archives / World History Archive.

Serie Bijzonder toneel voor slechts € 20 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Bijzonder toneel. In deze serie maakt u een keuze uit zes Grote Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste drie kiest. U betaalt dan slechts € 20 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie en hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 25,00
  • 1e rang - CJP € 23,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Marien Jongewaard
Spel: Vincent Rietveld, Dik Boutkan, Martijn Nieuwerf, Mara van Vlijmen, Annelinde Bruijs, Sara Lâm (stage) en Lois Brochez (stage)
Website: