Majakovski / Oktober

De Warme Winkel

Toneel

De belangrijkste literaire futurist van Rusland wordt te lijf gegaan: Vladimir Majakovski

'Mijn hart heeft een lijf aan en mijn lijf weer een hemd en kon het daarbij nou maar blijven
- Vladimir Majakovski

De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre 'oeuvre-stukken' waarbij werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. 100 jaar na de Oktoberrevolutie gaan ze de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf: Vladimir Majakovski.

Naast dichter was Majakovski tekenaar, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar en vernieuwer op vele vlakken. Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn bladspiegel, gedachtes, samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht waren gloednieuw. Met weemoed bekijkt De Warme Winkel het geloof in de grote verhalen en de tijd waarin liefde politiek was, kunst een politieke daad en de politiek nog kunst. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend futuristische, meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski?

Zwartwit foto: Aleksandr Rodchenko, 1924 © ullstein bild - United Archives / World History Archive.

Serie Bijzonder toneel voor slechts € 20 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Bijzonder toneel. In deze serie maakt u een keuze uit zes Grote Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste drie kiest. U betaalt dan slechts € 20 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie en hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

De voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel uit 2016 is bekroond met de Prijs van de Kritiek 2017 en de Regieprijs 2017.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 26,00
  • 1e rang - CJP € 24,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Marien Jongewaard
Spel: Vincent Rietveld, Dik Boutkan, Martijn Nieuwerf, Mara van Vlijmen, Annelinde Bruijs, Sara Lâm (stage) en Lois Brochez (stage), Annelinde Bruijs
Overig: Annelinde Bruijs, Rik Elstgeest, Bo Koek (muziek)
Website: