Lennaert Nijgh theaterconcert - Een tip van de sluier

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning

Muziek/Concert

Op Valentijnsdag: Muzikaal eerbetoon aan een van de beste tekstschrijvers van Nederland

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Allemaal nummers die zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland gekend heeft: Lennaert Nijgh.

Vijftien jaar na zijn dood wordt hij herdacht met een groots muzikaal eerbetoon. Een tip van de sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen! Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien.

De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

Een tip van de sluier wordt gebracht door The Voice of Holland 2014 finalist én chansonnier Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh's laatste vrouw, zangeres Josee Koning.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 28,50
  • 1e rang - CJP € 26,50

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Aike Dirkzwager
Overig: Erik Rutjes & Leoni Jansen (Arrangementen)
Website: