Lang geleden… - Een muzikale tijdreis (6+)

Muzikale en humoristische tijdreis door onze vaderlandse geschiedenis

De familievoorstelling Lang geleden… is gebaseerd op het populaire, gelijknamige geschiedenisboek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Van dit boek zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht en het is niet meer weg te denken uit het basisonderwijs.

Met kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en veel humor komen de belangrijkste en opmerkelijkste verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven. Een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, Hugo de Groot, die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen, en de jonge Jacoba van Beieren, die als vijfjarige werd uitgehuwelijkt aan een Franse prins… Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

Geschiedenis experience in de foyer: 14.15 uur
De kinderen kunnen vóór de voorstelling in de foyer deelnemen aan een Geschiedenis Experience, die bestaat uit diverse activiteiten die te maken hebben met onze vaderlandse geschiedenis. Aan de hand van meegebrachte kostuums vertellen de vier acteurs van Lang geleden... over de historische kleding van de verschillende rangen en standen, die ze in de voorstelling gaan zien. Samen met de kinderen zal er ook nog een aantal liedjes worden gezongen.

Meet & Greet
Na afloop is er een Meet & Greet met de acteurs in de foyer.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Cast & info

Website:
Website:

Recensies

  • Theaterkrant * * * *

    'Lang geleden… is zowel historisch getrouw als fantasierijk en laat precies zien dat het goed vertellen van spannende verhalen de kracht is van zowel geschiedenis als theater.'

  • Musicalworld * * * *

    'Met het historische Hamilton als grote musicalhit voor volwassenen op dit moment lijkt deze voorstelling precies op het juiste tijdstip te komen. Want ook de Nederlandse helden kunnen rappen, ga... Lees verder