La Traviata (Verdi)

Eén van de beroemdste opera's ter wereld. Italiaans gezongen. Nederlandse boventiteling

Het Charkov Staats Opera Theater staat vanavond op de planken met één van de beroemdste opera's ter wereld, La Traviata. La Traviata vertelt het liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo. Violetta, een maintenée, leeft er aardig op los, totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Ze wordt voor het eerst écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

De uitvoering van deze La Traviata is in handen van het Charkov Staats Opera Theater.
Bekijk hier alvast het programaboekje voor meer informatie over de voorstelling. Dit boekje zal de avond zelf ook als papieren versie gratis beschikbaar zijn.

Dirigent Jeroen Weierink
La Traviata wordt gedirigeerd door de Nederlandse dirigent Jeroen Weierink. Jeroen Weierink is de vaste dirigent van Camerata Amsterdam. Daarnaast werkt hij regelmatig als gastdirigent bij orkesten in het buitenland. Hij dirigeert o.a. Het Bohuslav Martinu Filharmonisch Orkest, het kamerorkest van Jekaterinenburg, Georgian Synfonietta het Lyatoshynsky koor en orkest Kiev, het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nationaal orkest van Kazachstan. Vorig jaar dirigeerde hij in de kathedraal van Kiev het concert dat gegeven werd ter herdenking van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines. 

Charkov Staat Opera Theater
Het Charkov Staats Opera & Ballet Theater uit Charkov maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Gerard Legeland, klassiek zanger, dirigent en artistiek leider van Pocket Opera. Hij vertelt over het leven van de componist, zijn opera's en natuurlijk in het bijzonder over de opera die u daarna gaat zien. De hoofdrolspelers worden aan u gepresenteerd en de verhaallijn uit de doeken gedaan; muzikaal illustreert hij belangrijke momenten uit de opera met geluidsfragmenten. Met al deze informatie geniet u nog meer van de voorstelling!

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Armen Laloian
Spel: Olga Fomichova, Natalya Kreaevsky (Violetta Valéry, sopraan), Maxim Vorochek, Oleg Zlakoma, Dmitry Kuzmin (Alfredo Germont, tenor), Alexandr Lapin (Giorgio Germont, Alfredo’s vader, bariton), Irina Petrova (Flora Bervoix, Violetta’s vriendin, mezzo-sopraan), Julia Forsiuk, Kateryna Shakhmatova (Annina, Violetta’s bediende, sopraan), Sergey Ledenov (Gastone de Letorières, Alfredo’s vriend, tenor), Vladimir Yefimenko (Barone Douphol, Violetta’s geliefde, bariton), Sergey Zamytski (Marchese d’Obigny, bas), Vitaliy Ivanov, Pavel Yakovchenko (Giuseppe Violetta’s bediende, tenor)
Overig: Jeroen Weierink (muzikale leiding), Alexei Chernikin (koor dirigent), Verdi (muziek, componist)
Website: