La Superba (Ilja Leonard Pfeijffer)

Ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde

Artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Zij verankeren het gezelschap in het Limburgse land en richten van daaruit een blik op de veranderende wereld. Dit vertaalt zich in warme en muzikale voorstellingen over mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd. Hij heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. Muziek speelt een grote rol in al zijn producties. Voor Toneelgroep Maastricht regisseerde hij o.a.Othello,Eyes wide Shuten de publiekshitPinkpop, een muzikaal liefdesverhaal. In seizoen 2017 speelde hij mee inBrieven uit Genua, in een regie van Michel Sluysmans.

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn romanLa Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 2016- 2017 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht,De advocaat, te zien in de theaters.  De veelgeprezen romanLa Superbais door Jibbe Willems bewerkt voor toneel. Naast Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen mee Daan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Joke Emmers, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen en afwisselend Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago.

Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera's wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans, een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

Zomergasten
Zondag 13 augustus was Wim Opbrouck te gast bij Zomergasten (VPRO). Bekijk hier een korte samenvatting van het programma.

Serie Bijzonder toneel voor slechts € 20 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Bijzonder toneel. In deze serie maakt u een keuze uit zes Grote Zaal-voorstellingen, waarvan u er tenminste drie kiest. U betaalt dan slechts € 20 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie en hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tde Salon wordt verzorgd door acteur Dries Vanhegen. Hij zal het hebben over de inhoud en het maakproces van de voorstelling. De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Servé Hermans
Spel: Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a.
Overig: Ilja Leonard Pfeijffer (tekst), Jibbe Willems (bewerking), Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele (muziek)
Website:

Recensies

  • HMC

    'La Superba' is vooral een monoloog die nooit verveelt'

  • Het Parool

    'De liefde blijkt in Genua al net zo ingewikkeld als het stratenplan. Ook deze theaterversie van La Superba levert een intrigerende route door de stad op.'