Kinderen van Judas

Vampiers bestaan. Punt.

Kerstcadeau
Deze voorstelling is gratis toegankelijk. Een kerstcadeau van de schouwburg, voor u. Wilt u wel eens iets nieuws proberen? Dan is dit uw kans! Wees er snel bij, want op=op. 

Het verhaal

Het leven van een vampier gaat niet altijd over rozen. Vampier Tristan zit al 70 jaar tegen een burn-out aan. Hij kan het eeuwige leven niet meer aan. Zijn vampiervrienden willen hem weer op het juiste pad krijgen. Ze beginnen met het naspelen van gewone mensen, van Thuisbezorgd bezorger tot Nordic walker. Uiteindelijk weet niemand nog waar normaal zijn begint en 'fantasy' ophoudt en komt er een onvoorstelbare waarheid aan het zonlicht.

Met zijn spelers daalt regisseur Jeroen De Man af naar de schaduwwereld en brengt een even mysterieus als komisch universum op het toneel. Hij mengt Southpark-humor met 19e eeuwse romantiek en fantasy-filmcitaten. Kinderen van Judas is een ode aan de onbegrensde menselijke verbeelding. Jeroen De Man: "fantasieverhalen maken mijn leven mooier. Ik weet dat ze niet echt zijn, maar toch ontleen ik er een waarheid aan. In Kinderen van Judas proberen fictieve figuren juist die paradox te doorgronden en falen daar hopeloos in."

Regisseur
Jeroen De Man (1980) volgt van 2017 t/m 2020 een vierjarig traject voor regietalent bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. De Mans succesvolle ervaring als acteur bij De Warme Winkel verdiept hij in een nieuwe fase die in het teken staat van regie. Zijn drijfveer voor het maken van theater is een nostalgische: een fascinatie voor het ontstaan en weer vergaan van een illusie. In zijn werk blijft hij eigenwijs zoeken naar het genot van de fantasie en de verrassing van de ontnuchtering.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Jeroen De Man
Spel: Judith van den Berg, Majd Mardo, Lisa Schamlé, Betty Schuurman, Joris Smit, Yves Vermeulen en Vincent van der Valk
Overig: Roald van Oosten (componist)
Website:

Recensies

  • Fantastische scènes

    Volkskrant * * * *

    'Een gedurfd, wonderlijk geheel van fantastische scènes en komische episoden.'

  • Van serieus naar absurd

    Theaterkrant * * * *

    'Het verhaal schiet van serieus naar absurd, van zalvend naar subversief.'