Karsu

Plays Atlantic Records

Muziek/Concert

Muzikale reis van Turkse roots tot hippe jazz

Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records. Samen met een ijzersterke band brengt Karsu liedjes ten gehore uit de tijd dat Atlantic Records net begon. Ze neemt het publiek mee in de wereld van de jazz & blues.

Maar wat velen niet weten is dat oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest van de broeierige tijd van de 'black music'. Ahmet heeft vanaf de oprichting van Atlantic Records (1947) talenten naar voren geschoven als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher. Ambassadeurszoon Ahmet was een van de eerste Turken in Amerika. Karsu brengt zijn reis door middel van muziek ten gehore. Van de Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog kennen.

Karsu, winnares van de Jazzism Edison Publieksprijs 2016, speelde met haar fijnbesnaarde stem reeds in de meest prestigieuze zalen van de wereld. Haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna ontwikkelde ze zich richting jazz, pop en Turkse muziek. Met een strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas verrast ze haar publiek opnieuw met een reis door de geschiedenis van een van haar grote voorbeelden: Ahmet Ertegün, Atlantic Records.

'(..) én er zitten heel veel muziekstijlen in: van The Rolling Stones tot Shaggy. Dus ik heb samen met Ulrich de Jesus, de gitarist van de band, de nummers omgegooid. We hebben er een eigen sausje overheen gegooid. We doen bijvoorbeeld een reggae versie van Paint It Black van The Rolling Stones. Zo tof.'

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 20,50
  • 1e rang - CJP € 18,50

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Website:
Website:
Duur: Circa 80 minuten geen pauze