Henk Schiffmacher - VERVALLEN

Wat u altijd al had willen weten, maar nooit durfde te vragen

*** Nota bene ***

Helaas hebben wij zojuist bericht ontvangen dat Henk Schiffmacher ter controle in het ziekenhuis is opgenomen waardoor zijn voorstellingen deze week niet doorgaan. Het ziet ernaar uit dat het niet ernstig is en we hopen u in de loop van de week te kunnen laten weten of er een vervangende speeldatum gevonden kan worden. Wij proberen alle bezoekers ook nog per mail en sms te bereiken zodat niemand voor niets naar de schouwburg komt.

Excuses voor het ongemak en wij wensen u alsnog een fijne avond. ***

Henk Schiffmacher. Wereldreiziger, avonturier, liefhebber van de mens en hun diverse culturen. Liefhebber van vrouwelijk schoon, charmeur, provocateur, leraar, inspirator en humorist. 

Veel valt er over de man te zeggen; you love him or you hate him. Maar men kan niet meer om hem heen. Hij heeft tatoeage in Nederland op de kaart gezet en heeft het culturele erfgoed van oude stammen weer onder de aandacht gebracht. Hij is internationaal erkend als één van de belangrijkste figuren in de wereld van de tatoeage en ziet zichzelf als 'the poor man's Rembrandt', één van en voor het volk.

Henk Schiffmacher komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden.

Midden jaren zeventig werkte Schiffmacher bij De Bijenkorf in Amsterdam, op de reclameafdeling die de beroemde etalages verzorgde. Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter in de Sint Olofssteeg, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond. Dit leidde tot zijn eerste tattoo. En een turbulent leven. Met vele ups en downs.

Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald, is het tijd om te bezinnen, het 'rustiger' aan te doen. Het stokje over te dragen aan de volgende generatie.

Henk Schiffmacher kijkt terug op zijn veel bewogen leven. Zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage van de lokale visboer tot de Maori's van Nieuw-Zeeland. Van de laatste koppensnellers uit Borneo tot Lady Gaga en Adam Levin.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Recensies

 • Een zeer bijzondere theateravond

  Theaterparadijs * * * *

  'Rode draad is zijn liefde voor het vak en voor zijn vrouw Louise, die hij trots de female warrior noemt. Met deze avond treedt hij in de voetsporen van zijn vader: 'die ook graag... Lees verder

 • AD

  'Schiffmacher Vertelt; een bizarre, hilarische reis door zijn leven'

 • I Love Theater

  'Zeer bijzondere, niet te vergeten theateravond' (...) 'Wat de voorstelling ook bijzonder maakt is dat hij een schilderij veilt voor het goede doel én een unieke tatoeage zet'

 • Musicalnieuws

  'Henk is een ras-verteller en neemt het publiek met zijn verhalen mee op zijn vele reizen'