Gouwe Pinda’s

Tragikomedie over Indische zussen, die worstelen met zichzelf, elkaar en hun achtergrond

Gouwe Pinda's is het vervolg op het succesvolle Ouwe Pinda's, dat een ontroerend tragikomisch portret schetste van Indische zussen die worstelen met zichzelf, elkaar en hun koloniale achtergrond. De drie zussen van in de zeventig slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Nonni komt al jaren niet buiten - vanwege likdoorns, zegt ze -, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen - maar morgen ga ik op linedancing, zegt ze - en Titi trouwt binnenkort met André, maar dan moet eerst zijn vrouw nog even overlijden. Als er een boek opduikt met foto's uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan. 

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door regisseur Paul Knieriem. Hij zal vertellen over de totstandkoming van deze voorstelling en over zijn eerdere samenwerking met Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher  voor Ouwe Pinda's. Ook zal hij iets vertellen over het werkproces.
De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Cast & info

Regie: Paul Knieriem
Spel: Nadja Hüpscher, Bodil de la Parra en Esther Scheldwacht
Overig: Bodil de la Parra (tekst)
Website:

Recensies

  • Theaterkrant * * *

    'Sterk vormgegeven. (...) Briljant in de manier waarop ze haar zussen liefheeft en veracht.'

  • Parool * * *

    'Vooral door het aanstekelijke samenspel - dan weer fijnbesnaard, dan weer lekker grof aangezet - blijft het intrigeren.'